Забраняваме на руски кораби да влизат в пристанищата ни от 8 април

3
Забраната се въвежда на основание на Регламент на ЕС за ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна
Забраната се въвежда на основание на Регламент на ЕС за ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна Снимка: Maritime

Забраната се въвежда на основание на Регламент на ЕС за ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна

От 00:00 часа на 8 април 2023 година достъпът до българските морски и речни пристанища е забранен за всички плавателни съдове, независимо от знамето, под което плават, които са сертифицирани от Руския морски корабен регистър.

Забраната се въвежда на основание на Регламент на ЕС за ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщават от Изпълнителна агенция „Морска администрация“.

Припомняме, че от 16 април 2022 година бе забранен достъпът до терминалите на пристанищата в Бургас, Варна, Русе и Лом, на всеки плавателен съд, регистриран под руско знаме. Забраната се прилага и за плавателни съдове, които са променили своето руско знаме или своята регистрация към знамето или регистъра на която и да е друга държава след 24 февруари 2022 година.

Забраните не се прилагат по отношение на нуждаещ се от помощ плавателен съд, който търси място на убежище, и по отношение на спешно спиране в пристанище по причини, свързани с морската безопасност, или с цел спасяване на човешки живот в морето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Идиоти!
    Всеки ден – нова простотия, сътворена от €С!
  • 17
    1
    Хари
    Ех територио, територио, няма поумняване!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари