Българите, евакуирани от Молдова с правителствения самолет, пристигнаха у нас

3
Това са предимно майки с малки деца
Това са предимно майки с малки деца Снимка: БНТ, Александър Марков

Тази вечер на летище София кацна правителствения самолет, който евакуира от Молдова 68 души - българи и украинци

Те бяха изведени от страната, след като приключи посещението на външния ни министър Теодора Генчовска, предаде Александър Марков за БНТ. 

Това са предимно майки с малки деца, някои от тях плачеха. Има и украинци, които просто ще транзитират през България, има и хора от български етнически произход, които търсят убежище в България.

Евакуираните българи от Украйна сами са изявили желание да напуснат страната. Правителственият самолет се оказа в точното време и на правилното място за целта. В Молдова, която е на първа линия на бежанските потоци от Украйна, има огромна българска общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари