Английската гимназия в Русе празнува 60-годишнина

0

Иво Пазарджиев награди отличени ученици

Днес АЕГ „Гео Милев“ – Русе отбелязва своята 60-годишнина, като началото беше поставено още в 9:30 часа в училището, където „На чаша чай“ се срещнаха бивши и настоящи учители. Програмата продължи с викторина, посветена на патрона на гимназията Гео Милев, среща с бивши възпитаници на тема „Общност“ и тема „Рецепта за успех“, а разходка из училищните коридори предостави възможност на гостите да се запознаят със сегашната дейност.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев беше сред гостите на представянето на творби на ученици и награди отличените.

Пазарджиев поздрави директора на АЕГ „Гео Милев“ Маргарита Янакиева и всички присъстващи от името на местния парламент и отдаде уважение към цялостната организация в опита да се разкаже историята на гимназията от преди 60 години до днес, съобщиха от Общински съвет - Русе.

Най-важното нещо, което искам да ви кажа по повод вашия празник, е да направите всичко възможно да останете и да се развиете в Русе или поне в рамките на България, защото когато младите хора си тръгнат от Родината, с тях си тръгва и надеждата за промяна и развитие“, каза Пазарджиев и допълни, че усилията на местната власт са насочени именно към тази цел – младите хора да намерят своето място тук, а не извън България.

Тържествената програма продължава тази вечер с концерт под надслов „Духът на времето“, който ще се проведе от 18:00 часа в Доходното здание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Erina
    Знае ли някой от коя година английската гимназия в Русе се помещава в настоящата сграда в парка на младежта - Русе ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари