Ангел Кунчев намекна за мерки на национално ниво от понеделник

1
В София и областта най-вероятно мерките ще влязат в сила от събота
В София и областта най-вероятно мерките ще влязат в сила от събота Видео: БНТ

В София и областта най-вероятно мерките ще влязат в сила от събота

Конкретно решение за нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в страната предстои да бъде взето. То ще бъде обявено от здравния министър Костадин Ангелов на редовния брифинг в четвъртък.

Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев след среща в Министерството на здравеопазването, предаде БНТ.

В София и областта най-вероятно мерките ще влязат в сила от събота, от понеделник евентуално ще бъде въведени в цялата страна.

По-рано днес кметът на София Йорданка Фандъкова, шефът на РЗИ-София Данчо Пенчев и директори на столичните болниците бяха на разговори при здравния министър.

След срещата тази сутрин стана ясно, че се обсъжда отново да бъдат затворени молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия в София. КПП-та обаче няма да има, категоричен беше шефът на РЗИ-София Данчо Пенчев в отговор на въпрос на БНТ.

По думите на Йорданка Фандъкова ситуацията в града се е влошила и има ръст на децата, приети в болница с коронавирусна инфекция. Те са настанени предимно в болниците "Пирогов" и ИСУЛ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари