Амазон започвна производство на тестове за коронавирус

0
По думите на представител на компанията инициативата е продиктувана от ограничения достъп до тестове за коронавирус
По думите на представител на компанията инициативата е продиктувана от ограничения достъп до тестове за коронавирус

Най-голямата в света верига за онлайн търговия Амазон (Amazon) започна строителството на лаборатория за производство на тестове за коронавирус като част от инициативата за защита на служителите си, предаде ТАСС, позовавайки се на официалния блог на компанията.

Започнахме да сглобяваме нужното оборудване за създаването на първата ни лаборатория и се надяваме скоро да започнем тестването на служителите ни, работещи на първа линия, посочва Амазон.

Плановете са служителите да бъдат проверявани редовно, включително и тези, които не проявяват симптоми на заболяването. По думите на представител на компанията инициативата е продиктувана от ограничения достъп до тестове за коронавирус, предаде БТА.

Докато нямаме ефективна ваксина, налична в милиарди дози, възможността за голяма капацитет за тестване би помогнала много, отбелязва компанията.

За изграждането на лабораторията са привлечени много специалисти на компанията, като се започне от научни сътрудници и ръководители на проекти до специалисти по снабдяването и инженери програмисти. Амазон не посочва конкретни срокове за завършване на строителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари