Лекари: Трябва да се подхожда със съмнение към отрицателните тестове

1
Много често хората със симптоматика се тестват за коронавирус прекалено рано или пък прекалено късно
Много често хората със симптоматика се тестват за коронавирус прекалено рано или пък прекалено късно Снимка: Dunavmost

Според д-р Недялко Калъчев и д-р Гергана Николова хората със симптоматика се тестват за коронавирус прекалено рано или пък прекалено късно

В нашата лаборатория подхождаме със съмнение към отрицателните тестове за COVID-19“, каза шефът на верига лаборатории Недялко Калъчев в „Тази неделя“ по bTV.

„В момента ситуацията е епидемична. Всеки пациент със съмнение, вероятността да е заразен е голяма. Всеки отрицателен тест е съмнителен сам по себе си“, каза Калъчев.

Според д-р Гергана Николова понякога хората със симптоматика се тестват за коронавирус прекалено рано или пък прекалено късно. Тогава тестовете дават отрицателни резултати. „Такива хора съветваме да се изолират въпреки всичко, защото диагнозата COVID-19 се поставя комплексно – на базата на тест, но и на клиника и симптоми, казва Николова.

Тази вълна на коронавируса не е вълна, а цунами“, каза още Николова. По думите ѝ много трудно се издържа на натоварването.

Относно това какви други вируси върлуват в момента, д-р Недялко Калъчев коментира, че в неговата лаборатория са открили друг вид коронавирус, един респираторно синцитиален вирус, няколко гастро вируса и Грип А. „Ще е преувеличено ако кажа, обаче, че масово се откриват“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    darkaveng
    Тези наш'те "дофтури" май са за SARS-CoV2.0 v2.0! И за други места (злачни etc.!)! Не наяла се сган (не всички!), за свещи 30-те сребърника да дадете!
  • 4
    1
    Тъй, тъй
    Трябва да се подхожда със съмнение и към лекарите, мама ви, капути алчни...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари