Африкан, Европ и Сульо сред екзотичните имена в България

0
Въпреки че сме географски далеч от Африка, някъде из родината ни живее мъж с името Африкан Симеонов
Въпреки че сме географски далеч от Африка, някъде из родината ни живее мъж с името Африкан Симеонов

Диамант, Брилянт, Спер­мо, Курбан, Гъдьо са само малка част от странните имена у нас.

Това показва проучване на TrafficNews.bg. И докато съвременните екстравагантни родители ре­­шат да кръстят децата си на любимите герои от сапунени сериали, преди години непознатите думи са били източник на идеи за наименование на наследниците. Така днес има българи с име­­­­на като Иконом, Гра­мо­фонка, Ка­­сиер, Ста­дион и Тоалет­ка.

Въпреки че сме географски далеч от Африка, някъде из родината ни живее мъж с името Африкан Симеонов. Нерядко родителите решават да запазят традицията и да кръстят наследника на дядото въпреки специфичното име. Очевидно това е историята на Братухчо Бра­тухчев, Европ Европов, Зайо Заев и Портокал Портокалов, Сульо Сулев.

Има и случаи, в които името и фамилията на нашенците взаимно се допълват като Букетка Градинарова, Ла­­тинка Черноземска, Нарцис Торбов. Друг път с името мама и татко са решили да предскажат нрава на детето - Ве­­се­­лазасмяна, Доброелена и Идеал. Безспорно сред най-често срещаните са имената на животни и растения. Миш­ка, Орел, Паун, Пеперудка, Спанак и Зелка със сигурност са сред редките, но запомнящи се имена.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари