Адвокатска колегия - Русе: Искаме оставките на Иван Гешев и Данаил Кирилов

70
Подкрепяме изцяло исканията на колегите ни от Пловдивската адвокатска колегия от 10 юли, заяви Светлин Коларов
Подкрепяме изцяло исканията на колегите ни от Пловдивската адвокатска колегия от 10 юли, заяви Светлин Коларов

"Подкрепяме изцяло исканията на колегите ни от Пловдивската адвокатска колегия от 10 юли, (която поиска оставките на главния прокурор Иван Гешев и министъра на правосъдието Данаил Кирилов - б. ред.)"

Това съобщи Светлин Коларов, изпълняващ длъжността председател на Адвокатския съвет при Адвокатска колегия – Русе, предава БРЯГНЮЗ.

Решението е взето днес на заседание на Адвокатския съвет на колегията.

Припомняме, че петте адвокатски колегии от Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Хасково и Смолян, и адвокати от цялата страна заявиха: “Искаме оставките на главния прокурор на България - г-н Гешев, както и на министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Ще подготвим и подписка за оставките на Гешев и Кирилов сред българските адвокати и граждани, а при нужда ще пристъпим към ефективни протестни действия, в рамките на позволените от закона такива, до подаването на оставки от посочените две лица.

Г-н Гешев поруга българската Конституция и посегна по един безпрецедентен начин на институцията на Държавния глава, очевидно демонстрирайки, чия ръка е той и каква е истинската му мисия“, се казва в позицията.

"Междувременно станахме свидетели и на още едно падение на наш колега, достигнал по описан в басните на Михайловски начин до поста на правосъден министър на България. В профила си във Фейсбук г-н Данаил Кирилов си позволи, използвайки доста просташки език, неприсъщ на юридическата общност в страната, да коментира събития, касаещи негов колега и предшественик на поста на министър на правосъдието – г-н Христо Иванов. В следствие на това стана очевидно за пореден път, че юридическите знания на г-н Кирилов не съответстват дори в минимална степен на изискванията на заемания от него пост.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари