6-годишната Яни от Русе се нуждае от помощ, за да оживее

6
Всяко левче, всяка стотинка дори, са жизненоважни за Яни в момента
Всяко левче, всяка стотинка дори, са жизненоважни за Яни в момента Снимка: Фейсбук

"Благотворителен базар - живот за малката Яни" бе създаден днес, става ясно от публикация във фейсбук

Поредното българско дете е диагностицирано само преди няколко дни с най-страшната диагноза - рак

Яни е само на 6 годинки, от град Русе. До преди дни е била едно усмихнато, лъчезарно и безгрижно дете, като всички останали дечица. В края на миналата седмица обаче, Яни се оплаква от главоболие, което не е преминало от медикаментите, които са били предписани. Родителите на Яни, получават насока от лекар, да бъде направен скенер, на който е била видяна туморна формация в главичката на детето.

Без да чакат, още на следващия ден, те завеждат Яни в София, където е направен и ядрено магнитен резонанс. За съжаление диагнозата е потвърдена. В рамките на същия ден са направени и срещи с трима водещи неврохирурзи, според които туморът не може да бъде лекуван в България.

Прибирайки се в Русе, семейството започва да търси контакти с чужди клиники, които биха могли да проведат лечението на Яни. Подават запитвания и документи в няколко клиники в Европа и само преди ден, получават обнадеждаваща информация от клиника в Кьолн, предлагаща специфична имунотерапи за конкретния вид тумор.

До няколко дни ще бъде изпратена и оферта за цената на терапията.Преди да приемат детето обаче, от клиниката е Кьолн са препоръчали тук в България,в болница ИСУЛ, да бъде проведен курс на лъчелечение, да бъде поставен шънт ( клапа в черепа,която да отвежда течностите,за да се намали компресията върху мозъка) и венозен порт(венозен катетър). След като това бъде направено, Яни ще е готова да замине за Германия.

Родителите на детето обаче не разполагат със средства за лечение в чужбина и поради тази причина стартира кампания за набиране на средствата, които ще са необходими за лечението на малката Яни.

Междувременно са подготвени документи за кандидатстване във Фонда за лечение на деца в чужбина, но тежката и тромава процедура, а и вероятността да бъде даден отказ за финансиране на лечението, кара родителите на детето да пристъпят към тази крачка.

В следващите 3 седмици, Яни ще е в ИСУЛ, където ще бъдат извършени посочените по-горе операции и ще бъде проведено лъчелечението.

Стартирайки тази кампания,ви молим отново ,да подадете ръка на това малко момиченце,да я подкрепите със сума по сметката или да си закупите вещ от базара в нейна полза. Всяко левче, всяка стотинка дори, са жизненоважни за Яни в момента.

Няма малко или голямо дарение! Всяка дарена сума е крачка към оздравяването на Яни и глътка въздух към живот без болестта!

Всички вие сте надеждата за едно малко човече,което е поставено пред огромно изпитание. Вярваме, че Яни ще оздравее и ще остави всички лоши спомени зад гърба си!

За сега разполагаме само с един начин, по който може да се превеждат суми за Яница, но скоро очакваме да има Пейпал и DMS.

Сметката по която всеки може да преведе сума в помощ на Яни е :

BG86UBBS80021018888650

титуляр: Яница Петрова Карачорова

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари