Майката на Яни: Надеждата ни е в Кьолн, тук я отписаха!

15
34 отбора се включиха в благотворителния турнир в помощ на 6-годишното дете
34 отбора се включиха в благотворителния турнир в помощ на 6-годишното дете Видео: Русе Медиа

Благотворителният футболен турнир „Яница“ събра десетки участници и зрители тази сутрин на тренировъчните игрища на стадион „Дунав“ в Русе.

34 отбора със 313 играчи се включиха в надпреварата, която набира средства за лечението на 6-годишната Яница Карачорова, която се бори с тумор в мозъка.

Това е първият аматьорски турнир в Русе от много време, а участниците в него са откликнали в рамките на десетина дни, сподели организаторът Младен Петков. “Изключително съм впечатлен от хората, които решиха да ни помогнат, дори и които ние самите не познаваме. Искрено съм благодарен на всички участници, на домакините от „Дунав“, имаме и няколко спонсора, които също ни помогнаха. Специално искам специално да благодаря на Теодора Стефанова/ясновидката на Берлускони – б.а/, която лично ни помогна такива световни величия на световния и европейския футбол да се включат в нашата кауза. Сред тях са Филипо Ендзаги, Кристиано Виери, Кристиян Броки, Доменико Кришито и Пауло Ваноли, както и Андрей Гълъбинов от националния отбор“, каза пред Русе Медиа Младен Петков.

В турнира се включи и отбор на „Дунав“ заедно с капитана и председател на УС на клуба Диян Димов. „Смятам, че всеки един човек, който има сърце, трябва да подкрепи за това прекрасно дете. Още един път му пожелавам да се оправи по най-бързия начин и радвам се, че толкова много хора откликнаха и ще се получи един страхотен турнир.Футболът като цяло е да сплоти хората и виждам, че има много добри хора, надявам се наистина да помогнат“, каза Димов.

Сред футболистите имаше и жени, които също излязоха на терена в името на каузата- като Петя Маврова. „Каузата, за която сме се събрали, не ни разделя на спортове, мъже-жени. Тук всички са с една-единствена цел –да помогнем на едно дете. Лошото е, че децата имат нужда такива каузи, вместо да им помага държавата както в по-голямата част от света. Хубавото е, че не очаквахме да се съберат толкова отбори и че все още има хора, които са готови да помагат, без значение от цената и без значение от времето, което трябва да отделят“, сподели Петя Маврова.

Най-развълнувана от всички бе майката на Яни, която бе на турнира с по-малката си дъщеричка. Лина Петкова трудно сдържа сълзите си. „Не съм очаквала, стана много бързо и просто сме много благодарни на всички хора, на всички приятели, на организатори за това, което стана, за цялата съпричастност, просто нямам думи. Толкова добри хора с такива сърца, много им благодаря“, каза майката на Яни.

На 11 юли детето трябва да пътува за Кьолн, където ще ѝ правят имунотерапия, за да може организмът да пребори раковите клетки. Нужните средства за първата терапия са събрани, но хората продължават да даряват. Още повече, че това е само първият курс на лечение, а ще има още два. Всички се надяват, че те ще помогнат на слънчевото момиченце да се пребори и да оздравее.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари