4 водачи се признаха за виновни в това, че са шофирали под въздействието на алкохол

0
И четиримата обвиняеми са били правоспособни водачи на МПС и не са били осъждани до момента
И четиримата обвиняеми са били правоспособни водачи на МПС и не са били осъждани до момента Снимка: Dunavmost

Поредните четирима водачи, управлявали МПС под въздействието на алкохол, сключиха споразумения

Районен съд – Русе одобри 4 споразумения, съгласно които обвиняемите се признават за виновни в това, че са управлявали МПС под въздействието на алкохол.

И четиримата обвиняеми са били правоспособни водачи на МПС и не са били осъждани до момента.

48-годишният С. К. на 31.07.2021 г. е управлявал лек автомобил „Тойота“ с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – 2,27 на хиляда, установено по надлежния ред. За това деяние той прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 300 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години.

На 25.01.2022 г. 52-годишният Т. Т. е управлявал „Дайхацу Териос“ с 3,99 промила, за което ще изтърпи същото наказание лишаване от свобода, както и 500 лв. глоба и лишаване от правоуправление за срок от 2 години и 6 месеца.

„БМВ“ е карал 40-годишният Р. Б. с концентрация на алкохол в кръвта 1,61 на хиляда на 05.08.2021 г. Наказанията за него са лишаване от свобода за 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 200 лв. и лишаване от право да управлява МПС за 1 година и 2 месеца.

По отношение на 40-годишния Г. Г. съдът предложи изменение на споразумението в частта за договорените наказания, като първото и третото бъдат увеличени от 1 година и 3 месеца на 1 година и 6 месеца. След съгласието на страните, обвиняемият ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 400 лв. и лишаване от право да управлява МПС за 1 година и 6 месеца за това, че на 18.02.2022 в гр. Ветово е управлявал „Мерцедес“ с алкохол в кръвта 2,06 на хиляда.

Споразуменията са окончателни и не подлежат на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари