3000 евро делят Криси от мечтаното прохождане

0
5-годишното дете трябва да се подложи на операция в Сърбия
5-годишното дете трябва да се подложи на операция в Сърбия

3000 евро са необходими, за да се подложи 5-годишният Кристиян на операция в Сърбия, която дава много големи шансове да проходи.

Лъчезарното момченце страда от детска церебрална парализа, изразена в долните му крайници. За да може Криси да тича на воля и да се подобри състоянието му, трябва да му се направи фибротомия (безкръвна операция, която отпуска мускулатурата), пише вестник Утро. .

В началото на март семейството на момченцето е провело консултация в Сърбия с един от световно известните ортопеди д-р Александър Назаркин. Той ги е уверил, че Криси има много големи шансове да проходи, като е насрочил операцията за началото на юни.

Възстановяването след нея е максимално бързо, като не се налага обездвижване. Рехабилитацията може да започне още на първия следоперативен ден, което е от голямо значение с оглед на това да не се връща скованост на мускулите, обяснява майката на момченцето Росица. 

За операцията в Сърбия обаче са необходими 3000 евро, но сумата е непосилна за семейството на Криси. Затова те се обръщат с молба за помощ към всички съпричастни и състрадателни хора. 

Всеки, който иска да подкрепи Криси по пътя към мечтаното прохождане, може да го направи, като дари средства по разкритата банкова сметка:

IBAN:

BG05BUIN95611100507226 

BIC:BUINBGSF 

Кристиян Гришев Маринов

PAYPAL: [email protected]

Източник: Вестник Утро
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари