3 години затвор за полицай от Русе

0
Ваньо Д. е обвинен  в разгласяване на държавна тайна и противозаконно държане на боеприпаси
Ваньо Д. е обвинен в разгласяване на държавна тайна и противозаконно държане на боеприпаси

Три години затвор при общ режим на изтърпяване постанови апелативният съд във Велико Търново за служител на МВР от Русе.

Ваньо Д. е обвинен от прокуратурата в разгласяване на държавна тайна и противозаконно държане на боеприпаси.

В два поредни дни на ноември 2016 г. подсъдимият в качеството му на служител в Първо РУ на МВРРусе, изнесъл на цивилно лице план за полицейски действия по разследване на прокурорска преписка, както и информация за двама граждани и техните адресни регистрации и автомобилите. Освен това при обиска в дома на полицая, колегите му открили и иззели 56 броя патрони за пистолет, за чието притежание и съхранение той нямал официално писмено разрешение.

Въз основа на обвиненията окръжният съд в Русе осъжда полицейския служител на три години лишаване от свобода ефективно. Присъдата е обжалвана и протестирана и от подсъдимия и от прокуратурата и затова е образувано дело в апелативната инстанция. Според въззивните магистрати протестът и жалбата са неоснователни, както по отношение правната квалификация на деянието, така и по отношение на размера на наложеното наказание.

При извършената служебна проверка на проверявания съдебен акт, въззивният съд не е констатирал нарушения, които да доведат до неговото отменяване или изменяване. Поради това и присъдата е потвърдена изцяло.

Решението на Апелативен съд – Велико Търново подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари