2 години затвор за пиян шофьор без книжка

2
Таксиметровият шофьор трябва да плати и 500 лева глоба
Таксиметровият шофьор трябва да плати и 500 лева глоба Снимка: Dunavmost

Шофьор, управлявал МПС след употреба на алкохол, с окончателна ефективна присъда

Окръжен съдРусе потвърди наложените на В. С. наказания лишаване от свобода за срок от две години при първоначален строг режим, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години. Първоинстанционният съд е привел в изпълнение и наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода по предходна присъда, което е също е потвърдено от въззивната инстанция.

На 04.04.2019 г. около 15:10 ч. полицейски служители забелязали таксиметров автомобил, управляван от 40-годишния В. С., който внезапно спрял. Това ги усъмнило и решили да проверят водача. Още при поискване на документите, усетили дъх на алкохол. При извършената проверка с техническо средство била отчетена концентрация от 2,34 промила. Оказало се, че подсъдимият нямал шофьорска книжка, тъй като му била отнета няколко месеца по-рано отново за управление на МПС след употреба на алкохол, за което имал влязла в сила присъда.

Подсъдимият обжалвал първоинстанционната присъда и поискал да бъде оправдан или, евентуално, наказанията да бъдат намалени. Възражението, че не е управлявал автомобила, съдът е приел като защитна теза, опровергана от показанията на свидетелите очевидци. Според въззивната инстанция намаляването на наложените наказания към предвидения от закона минимум ще представлява проява на неоправдана снизходителност с оглед наличието на установените по делото отегчаващи вината обстоятелства.

Решението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава изцяло присъдата на районния съд, е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари