17-годишен румънски плувец счупи световния рекорд в „кралската“ дисциплина

0
Давид Поповичи подобри постижение от ерата на технологичните костюми
Давид Поповичи подобри постижение от ерата на технологичните костюми Снимка: Getty Images

Давид Поповичи подобри постижение от ерата на технологичните костюми

Новата звезда в мъжкия кроул Давид Поповичи направи фурор във втория ден на Европейското първенство по плуване в Рим. Румънецът, който другия месец навършва 18 години, спечели полуфиналните серии в кралската дисциплина 100 метра свободен стил с 46.98 секунди, което е нов европейски рекорд, световен рекорд за юноши и нов рекорд на шампионатите. Поповичи е едва четвъртият в историята, който плува дистанцията под 47 секунди, информира БТА.

Публиката във Форо Италико имаше поводи за радост в днешния ден след златни медали на италианците Томас Чекон, Маргарита Панциера, Николо Мартинеги и Симона Куадарела.

Чекон вдигна публиката на крака още в началото на вечерната сесия с триумф на 50 метра бътерфлай с 22.89 във финал, в който участва и Йосиф Миладинов, завършил седми с 23.41.

Панциера бе безапелационна на 200 метра гръб с време 2:07.13 минути, завоювайки трета поредна европейска титла. Втора остана британката Кейти Шанахан с 2:09.26, а трета е унгарката Дора Хунмолнар с 2:0973.

Мартинеги финишира първи във финала на 100 метра бруст за мъже с 58.26 секунди и прибави евротитла към световната преди два месеца в Будапеща. Втори остана друг италианец - Федерико Поджо с 58.98, а трети е литовецът Андриус Сидлаускас с 59.50.

Симона Куадарела донесе четвърто злато за Италия от днешния ден на 800 метра свободен стил с 8:20.54.

Нидерландката Марит Стийнерген триумфира на 100 метра свободен стил за жени с 53.24 секунди. Призовата тройка допълниха французойката Шарлот Боне с 53.62 и Фрея Андерсън от Великобритания с 53.63.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари