Петър Стойчев е пети на Европейското първенство по плуване в ледени води

1
Бившият спортен министър продължава да бъде сред най-добрите плувци на Стария континент
Бившият спортен министър продължава да бъде сред най-добрите плувци на Стария континент Снимка: Петър Стойчев

Бившият спортен министър продължава да бъде сред най-добрите плувци на Стария континент

Въпреки че е на 47 години, Петър Стойчев продължава да бъде сред най-добрите плувци на Стария континент.

Бившият спортен министър зае пето и шесто място в общото класиране в двете дисциплини, в които участва на европейското първенство по плуване в ледени води в румънския град Орадя, предава БТА.

На 500 метра метра свободен стил Стойчев зае шесто място с време от 6 минути и 23.93 секунди в конкуренцията на общо 71 състезатели.

На дистанцията от 1000 метра бившият носител на Световната купа по плуване в открити води даде пето време от 13:08.69 минути, което му отреди пето място при мъжете сред 54 стартирали.

И в двете дисциплини Стойчев е втори в своята възрастова група за състезатели от 45 до 49 години, като преди него е само чехът Ростислав Витек.

Шампион и на 500, и на 1000 метра е германецът Андреас Вашбургер, който направи това със световни рекорди от 5:32.72 минути (на 500 метра) и 11:24.20 минути (на 1000 метра).

"Много съм щастлив от този резултат, защото тренирах целенасочено дълго време. В миналото имах много успехи зад гърба си, което ме задължаваше много. Нямаше как да дойда на това европейско първенство неподготвен", заяви Петър Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Разликата?
    Истинските спортисти се състезават, независимо от годините им. А един тукашен "плувец" си има хоби да плува и да търси спонсори за хобито си, щото и без това нищо не работи. Но пък много обича да го отразяват медиите. И се кичи с дума като "благотворителност", същата винаги за лична употреба. Сетихте ли се?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари