Петър Мицин стана европейски шампион със световен рекорд за юноши

0
Българинът приключи еврошампионата с три титли
Българинът приключи еврошампионата с три титли

Българинът приключи еврошампионата с три титли

Блестящото представяне на Петър Мицин на европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Белград продължава. Талантливият българин постигна исторически успех след феноменално плуване във финала на 400 метра свободен стил. Възпитаникът на Николай Вакареев финишира за 3:44.31 минути и подобри световния рекорд за юноши от 3:44.60 минути на австралиеца Мак Хортън поставен през 2014 година. Постижението е и нов европейски рекорд за юноши и нов рекорд на европейските шампионати, информира БНР.

Италианецът Алесандро Рагаини заслужи сребърното отличие с 3:48.42 минути, а за бронза се пребори румънецът Влад-Стефан Станчу с 3:50.21 минути

Това е трети златен медал за 17-годишния талант от Велинград на еврошампионата в Белград. Той спечели титлата на 200 метра свободен стил с нови национални рекорди за мъже и юноши от 1:46.50 мин, покрит норматив “Б” за Игрите в Париж. На 800 метра свободен стил също се наложи с рекорди на България при мъжете и юношите, покрит олимпийски норматив “А” и рекорд на европейските шампионати - 7:47.45 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари