15 години затвор за мъж, пребил до смърт свой съсед в Казанлък

1
Подсъдимият е нападнал съседа си заради спор за паркирана кола
Подсъдимият е нападнал съседа си заради спор за паркирана кола

Подсъдимият е нападнал съседа си заради спор за паркирана кола

Върховният касационен съд потвърди частично присъда на Пловдивския апелативен съд по дело за убийство в Казанлък, като намали с три години 18-годишно наказание за подсъдимия И. М. Той ще изтърпи 15 години лишаване от свобода. Върховните съдии преквалифицират деянието като приемат, че убийството не е извършено с особена жестокост.

И. М. е признат за виновен от Окръжен съд – Стара Загора, за това че на 04.07.2019 г. в гр. Казанлък умишлено е умъртвил съседа си В. Н., който починал в болница на 07.07.2019 г.

Във връзка с развивана търговска дейност подсъдимият ползвал няколко автомобила, които паркирал безразборно пред блока. Поведението му пречело на останалите съседи и създавало конфликти. На 04.07.2019 г. дъщерята на пострадалия и съпругът ѝ се прибрали от чужбина и едва успели да вкарат колата си в гаража, заради паркиран автомобил на подсъдимия. Пострадалият излязъл да ги посрещне и решил да извика И. М. и да го накара да премести колата си. Звъннал му по домофона и комшията слязъл. Пострадалият го укорил за неправилното паркиране пред гаража на дъщеря му. Между двамата възникнал спор. Подразнен от отправяните му забележки, подсъдимият нанесъл юмручен удар в лицето на И. Н. Удареният паднал по гръб на бетонния терен, при което ударил главата си и останал да лежи по гръб. Съседът му се надвесил над него и му нанесъл множество удари с юмрук в областта на главата, а после го ударил с петата на единия си крак отново в главата.

След това подсъдимият видял, че минават хора и се престорил, че оказва първа помощ на по-възрастния мъж, който лежал на земята като се опитвал уж да му извади езика. Свидетелка позвънила на 112 и извикала Бърза помощ. Парамедиците качили пострадалия и го откарали в болница, където било установено, че има счупване на черепа. Въпреки операцията, пострадалият починал на третия ден след интервенцията.

Върховният касационен съд намира, че в случая подсъдимият И. М. не покрива признаците на убийство с особена жестокост. Само от броя и насочеността на ударите, нанесени от подсъдимия на пострадалия, в резултат на които последния починал, не може да се направи извод за особена жестокост на дееца, смятат върховните съдии. Подсъдимият е с чисто съдебно минало и извън конфликти със съседи за паркирането на колите му, не са установени социално укорими негови прояви. Поради това ВКС преквалифицира престъплението от убийство с особена жестокост в умишлено убийство и намалява наказанието с три години.

Решението на Върховния касационен съд, пред който подсъдимият обжалва наказанието си, е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Гост
    Е нямам думи за тази присъда този човек трябва да лежи до живот
  • 8
    1
    Чакай, чакай!
    Ако удариш някого с юмрук в лицето, той падне, удари си главата и умре – кофти, обаче не е жестокост. Но „...надвесил над него и му нанесъл множество удари с юмрук в областта на главата, а после го ударил с петата на единия си крак отново в главата...“ – това е ОСОБЕНА ЖЕСТОКОСТ, ОСВИРЕПЯВАНЕ и ЗЛОБА, и такъв умишлен УБИЕЦ трябва да изгние в затвора до смъртта си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари