13 починали с КОВИД-19 в Русе за денонощие

1
Смъртните случаи на хора с КОВИД-19 от началото на пандемията до сега станаха 604, като починалите са на възраст между 26 и 98 години
Смъртните случаи на хора с КОВИД-19 от началото на пандемията до сега станаха 604, като починалите са на възраст между 26 и 98 години

162 нови случая на COVID-19 за изминалото денонощие в област Русе отчитат от Регионалната здравна инспекция

За последните 24 часа най-много новозаразени има в община Русе – 123-ма. Девет новозаболели има още в Сливо поле, осем в Иваново, по седем в Бяла и Ветово, както и по четирима в Две могили и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 10922, а преболедувалите остават 8329. Активните случаи са 1991.

По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 401 души, като 46 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла за неинтензивно лечение са 64, което е малко над 15%. Общият брой на леглата за неинтензивно лечение в областта е 410, но от утре се очаква в УМБАЛ „Канев“ да бъдат разкрити още 54 легла и така техният брой ще достигне 464. Припомняме, че в Университетска болница „Медика Русе“ също беше увеличен капацитетът за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

За последното денонощие са починали още шест жени и седем мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с КОВИД-19 от началото на пандемията до сега станаха 604, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 357 от тях са мъже, 247 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Видин – 28.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари