Над 100 заразени с КОВИД-19 за денонощие в Русе

1
Петима човека с положителен тест за коронавирус починаха за 24 часа
Петима човека с положителен тест за коронавирус починаха за 24 часа

Негативна остава тенденцията на разпространението на COVID-19 в област Русе

Отново за изминалото денонощие броят на заразените е над 100. Само през последните 24 часа от Регионалната здравна инспекция отчитат 109 нови случая на коронавирусна инфекция, като същевременно има само един излекуван.

Най-много заразени има в община Русе 87, което е приблизително 80% от всички нови случаи в региона. От останалите 22-ма новозаболели шестима са от община Иваново, петима от Ценово, по трима от Бяла, Две могили и Сливо поле, както и двама от Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 9651, а преболедувалите 7737.

Активните случаи са 1368. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 264 души, като 42-ма от тях са в реанимация. Свободни са 177 легла, като 176 от тях са предвидени за пациенти, имащи нужда от неинтензивно лечение. Това са приблизително 40% от общата леглова база за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в Русенско, която към момента е 441 легла. Припомняме, че след решение на Областния оперативен щаб броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в Университетска болница „Канев“ беше увеличен с 20%. Увеличение на леглата е имало и в УМБАЛ „Медика Русе“.

За последното денонощие са починали още три жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 546 на възраст между 26 и 98 години. 325 от тях са мъже, 221 са жените. 

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на десето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 21.

До момента в областта са поставени общо 9334 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1831 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за изминалото денонощие са извършени 178 имунизации.

Благодарение на усилията на Областния оперативен щаб през отиващата си вече седмица в Русе бяха доставени 72 флакона от медикамента „Ремдесивир“, който се използва за лечение на пациенти с COVID-19. Подадената заявка от РЗИ е била за 180 флакона, като първоначално за Русенско са били определени 48, но в последствие количеството на доставката се е увеличило с още 24 флакона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари