12-годишните момичета на "Дунав" са седми в България на баскетбол

3
В спора за седмата позиция русенските момичета, водени от треньорката Магдалена Миланова, се наложиха с 31:26 точки над "Светкавица" (Търговище)
В спора за седмата позиция русенските момичета, водени от треньорката Магдалена Миланова, се наложиха с 31:26 точки над "Светкавица" (Търговище) Снимка: в. "Бряг"

Отборът на "Дунав-Русе-2016" зае седмото място в крайното класиране на държавното първенство на България по баскетбол за момичета до 12 години

Шампионатът на страната, в който участваха 12-те най-добри състава в тази възрастова група, приключи днес в Самоков, съобщава вестник "Бряг"

В спора за седмата позиция русенските момичета, водени от треньорката Магдалена Миланова, се наложиха с 31:26 точки над "Светкавица" (Търговище).

Двата отбора бяха заедно и в груповата фаза. Тогава младите "светкавици" победиха с 39:30 точки, но сега "дунавки" взеха реванш, за да спечелят седмото място в България. "Светкавица" е на осмата позиция.

В своята група младите русенски баскетболистки записаха победи над "Шумен" и "Яворов" (Гоце Делчев) и отстъпиха пред софийските "Локомотив" и "Левски".

В първия мач за разпределение на местата от пето до осмо загубиха от "Черноморец" (Бургас), за да дойде двубоят със "Светкавица" за седмата позиция.

Шампион на България стана "Берое" (Стара Загора), победил на финала домакините от "Рилски спортист". Бронзовите медали спечелиха момичетата на "Левски" след успех над "Локомотив".

Припомняме, че преди седмица отборът на "Дунав-Русе-2016" за девойки до 19 години също зае седмото място в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари