12 години по-късно: Няма виновни за трагедията в Алабин

0
Всички подсъдими бяха оправдани за смъртта на двете момичета
Всички подсъдими бяха оправдани за смъртта на двете момичета Видео: NOVA

12-години след трагедията няма виновни за смъртта на двете момичета, затрупани от рухнала сграда на улица „Алабин” в София. Съдът произнесе четири оправдателни присъди, съобщи NOVA.

Трагедията стана през есента на 2006 г. , а тази вечер всички подсъдими бяха напълно оневинени. Все още не са ясни мотивите на съда. Ясно е обаче, че разследването продължи 10 години. Ключови свидетели промениха показанията си.

19 септември 2006 г. на столичната улица „Алабин” рухва сграда – паметник на културата. Отломките й убиват две момичета - Деница Ченишева и Петрина Христова.

Следващите 10 години делото не може да тръгне. Прокуратурата опитва и да прекрати производството, но съдът отказва и възобновява разследването, а експертите са категорични – срутването е заради ремонтите. В крайна сметка през 2016 г. делото започва.

Обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост са собственикът на сградата Георги Кирчев; инженерът, който контролирал ремонта - Петър Петров; управителят на фирмата, ангажирана с ремонта – Николай Симеонов, както и строителят Манчо Антонов. Още в деня на инцидента властите смятат, че до рухването на сградата се е стигнало заради ремонта и неправилното събаряне на носеща стена.

12 години по-късно родителите на загиналите момичета чуват и решението на съда, макар и едва на първа инстанция. Всички страни по делото имат една седмица, за да решат дали съдебната битка ще продължи, или ще приключи сега.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари