11 предмета, от които трябва да се отървете, защото причиняват рак!

0
Наличието на тези предмети в дома ви може да навреди на вашето здраве
Наличието на тези предмети в дома ви може да навреди на вашето здраве

Отдавна е известно, че много от обичайните неща, които могат да бъдат намерени в почти всеки дом, всъщност съдържат опасни вещества, пише "За жената", цитирано от Блиц.

Въпреки това, стоки за бита с висока концентрация на опасни химични вещества продължават да наводняват пазара и всички ги имаме в къщите си...
Прочетете тази важна информация - направете дома си химически безопасна зона, за това никога не е твърде късно.

Ароматизатори, почистващи химикали
Вдишвайки дълбоко мириса на освежителя за въздух, може да си докарате не само възпаление на горните дихателните пътища. Съвременните ароматизатори съдържат летливи вещества, които предизвикват развитие на злокачествени клетки в организма.
Един лесен начин за освежаване на въздуха в къщата - оставете кората на един лимон или портокал да поври във вода. Безопасен начин за аромат в банята и тоалетната: Поставете няколко капки от любимото си етерично масло в ролката тоалетна хартия.
Опитайте се по-рядко да използвате силни химикали за почистване на различни повърхности - те не само убиват мръсотията, те убиват и вашето здраве. За щастие, чистотата може да се поддържа и чрез безопасни средства.

Пасти за зъби и води за уста
Има вещества, които обикновено влизат в състава на всички пасти за зъби - триклозан и флуорид. Това са много опасни съединения, които са склонни да се натрупват в организма.
Също така опасни са ярките цветове, които присъстват в обикновената паста за зъби. Време е да преминете към биологични и естествени паста за зъби!

Кухненски покрития с тефлон
Всички ги предпочитаме и имаме в дома си - тефлоново покритие позволява да се готви с минимално количество олио, храната не става мазна.
Но щом на любимия тиган се появи драскотина, той става опасен: при нагряване повреденото тефлоново покритие отделя опасни химически вещества като перфлуорооктанова киселина, която няма място в човешката храна.
Използвайте висококачествени покрития, които е трудно да се надраскат или повредят.

Мръсни, стари обувки
Когато влизате вкъщи, най-добре веднага приберете обувките в специален шкаф. Факт е, че заедно с обувките вкарваме в дома си и напълно ненужни и вредни химикали - от олово до най-различни пестициди.Навикът да се пазят старите обувки е много опасен - химикалите от стъпалото могат да замърсят атмосферата вкъщи.

Нафталин
Има хора, които все още се използват нафталина срещу молците. Те излагат живота си на постоянен риск: нафталинът официално е включен в списъка на веществата, които предизвикват рак. Използвайте естествена защита срещу насекоми: торбички с лавандулови цветя е доста добро средство.

Декоративни свещи
Фитилите на красивите често съдържат олово, за да се увеличи твърдостта им. Оловото причинява хормонален дисбаланс при хора от всички възрасти, децата могат да получат затруднения с ученето и нарушения на вниманието, ако в къщата си иматетвърде много.
Оловото, натрупано в организма, спомага за развитието на раковите клетки.
Опитайте се да се намалите количеството на декоративните свещи в интериора, един сигурен начин да се предпазите - да направите своя собствена.
 
Дезодоранти и антиперспиранти
Съдържщите алуминиеви соли, фталати и триклозан дезодоранти трябва да изчезнат от вашия дом. Особено опасни са за жените - оказа се, че алуминият причинява рак на гърдата.
Заместете ги с органични суровини.

Завеси за баня
Много по-добре е да използвате стъклен панел за душа. Когато в банята е мокро и горещо, пластмасовата душ-завеса започва да отделя във въздуха опасни вещества.

Пластмасови контейнери за храна и пластмасови бутилки
Съдържат фталати и бисфенол А - вещество, което се намира в почти всяка пластмаса. Опитайте се да не купувате храна в пластмасови контейнери и да не пиете вода, която дълго време е стояла в пластмасова бутилка.Не загрявайте храна в пластмасови съдове! Време е да замените пластмасовата бутилка, която често вземете със себе си, със стъклена.

Мръсна вода
Вода от чешмата, която не филтрира, съдържа тежки метали и други химикали, за които ние често забравяме - например хлор.
 
Те могат да навредят на човешкото здраве, така че ги забравете! Най-разумното решение - инсталирайте в дома си филтри за вода, не само за пиене, но и в банята.

Бои и лакове
Ако използвате вкъщи боя или лак, не забравяйте добрата вентилация! Дори един обикновен лак за нокти вреди на здравето, какво да кажем за боите и лаковете за декорация!
 
Опасни химикали - канцерогени присъстват в състава на тези любими неща. Те могат да повлияят на ДНК на нормалните клетки. Причиняват необратими промени в генетичния материал, в следствие на което човек започва да боледува.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари