Какво причинява рак на гърдата?

0
Американски учени изготвиха химикали, които жените би трябвало да избягват, за да се опитат да се предпазят от рак на гърдата
Американски учени изготвиха химикали, които жените би трябвало да избягват, за да се опитат да се предпазят от рак на гърдата

Американски учени изготвиха химикали, които жените би трябвало да избягват, за да се опитат да се предпазят от рак на гърдата, а сред останалите са бензиновите изпарения и различни разтворители.

Проучването съдържа опис от 17 основни вещества, които могат да причинят рак на гърдата при животните, на които голям брой жени са изложени ежедневно, предава Runway, цитирани от zdravno.bg.

Учените казват, че трябва преди всичко да се избягва, доколкото е възможно излагане на изпарения на бензин и дизелово гориво, както и вдишване автомобилни газове.

Трябва да се намали консумацията на карбонизирана храни, както грила.

Не трябва да се купуват мебели, които имат полиуретанова пяна, като нито един, който е водоустойчив.

Трябва също така да се избягва килими и други тъкани, устойчиви на петна.

Необходимо е да се намери химическо чистене, което не използва перклороетилен нито други разтворители, и да се намали излагането на химически вещества, които се намират в праха, оставяйки обувките на входа, и да се използват прахосмукачки, които имат HEPA филтри за микрочастици.

- Това изследване дава указания за предпазване от рак на гърдата , определяне на химически продукти, на които жените често са изложени и показва също как да се измерва тази експозиция, казва Ратан Рудел, директор изследвания в института Сајлент Спринг в Нютън, Масачузетс, една от авторските на изследването.

- Всички жени в САЩ са изложени на химически вещества, които при тях могат да увеличат риска от рак на гърдата , но за съжаление тази връзка често се пренебрегва, каза Джули Бродей, генерален директор на Сайлент Спринг, също един от авторите на изследването.

Източник: Zdravno.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари