10 грешни интериорни решения, които правят дома ни да изглежда "евтин"

9
Може да похарчим много пари и пак да не постигнем визия на скъпо обзавеждане
Може да похарчим много пари и пак да не постигнем визия на скъпо обзавеждане

Може да похарчим много пари и пак да не постигнем визия на скъпо обзавеждане

Често хората харчат много пари за ремонт и визуален дизайн на дома си. Но резултатът е ефектът на "евтин" интериор, пише Актуално.

А някои успяват да направят бюджетни ремонти и да декорират всяка стая самостоятелно, сякаш най-добрият дизайнер е работил там.

10-то място: Стени от каменни изделия

През последните години станаха модерни стените от естествен камък и гранитогрес. Това наистина е много ефектно и свежо решение, така че много хора искат да го приложат в дома си. По отношение на парите това е скъпо, но в резултат на това интериорът често става по-евтин, тъй като изглежда не на място и често тромав.

За да изглежда една каменна стена наистина скъпа и ефектна, тя трябва да се вписва перфектно в цялостната концепция на интериорния дизайн и да е подходяща за конкретен дом. Само много добър дизайнер може да постигне това.

9-то място: Мазилка

Мазилката подчертава статуса и богатството в кралския дворец или във вилата на милиардер. В малка вила или апартамент тя говори само за липсата на вкус на собственика.

8 място: Диван

Диванът е основен елемент от всекидневната, затова трябва да е стилен и качествен. Не пестете от дивана. Ако не можете да си позволите качествен диван, по-добре е да смените тапицерията на стария, като изберете добър материал.

7-мо място: Таблата на леглото

Само като смените таблата на леглото с по-модерна, можете да направите интериора по-скъп.

6 място: Невградени мебели

Вградените мебели и уреди са не само удобни. Тази техника създава ефект на ред и точност.

5 място: Врати

Неправилно подбраните врати могат да намалят цената дори на най-скъпия ремонт. Докато висококачествените врати ще го оскъпят визуално.

Забележка: понякога не е необходимо да купувате много скъпи модели. Има моменти, когато е достатъчно да смените стандартните дръжки с по-елегантни и нетипични.

4-то място: Проводници и тръби

Проводници, тръби, кабели и други непривлекателни комуникационни елементи могат да развалят най-скъпия интериор. Още на етапа на ремонт трябва да помислите как да ги скриете.

3-то място: Прекомерна яркост

Модерният дизайн е приглушени тонове с ярки акценти. Злоупотребата с цветове в интериорния дизайн ще доведе до факта, че ще изглежда хаотично. Разбира се, ако сте фен на бохо, блясъка или бохо-хипи стила, тук важат други правила.

2-ро място: Аксесоари

Дори скъпите модели мебели имат стандартни фитинги, което създава евтин ефект. Ако правите мебели по поръчка, вземете стилен обков. Ако имате бюджетни мебели, можете просто да смените аксесоарите с по-оригинални и стилни. Интериорът ще се промени веднага.

1-во място: Прозорци

Бялата PVC дограма е знак за бюджетен ремонт. Прозорците в черно или имитиращи дърво изглеждат много по-скъпи и ефектни. Ако все още имате стандартни бели прозорци, можете да смените дръжката. Уверете се обаче, че ще пасне на механизма. Освен това някои просто пребоядисват бялата пластмаса в цвета, от който се нуждаят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Дризайнер
    Сменяте жената, като Оплодотеля, и къщата Ви е нова. Ама плащате с развод далеко от Русе, че да не Ви се подиграват колегите. Справка - Оплодителят на всички времена.
  • 10
    3
    ...
    Донякъде добро попадение с №10, но оттам насетне, глупост след глупост. Успех следващия път!
  • 13
    2
    До 2:
    Предполагам, че са имали предвид мебелния обков или мебелния фурнир, но на английски думата е все fitting...
  • 11
    1
    кУпи / пастИ
    "Дори скъпите модели мебели имат стандартни ФИТИНГИ, което създава евтин ефект." Хайде сега някой да ми обясни какво е имал предвид този, който е превел с "преводачката" директно, без дори да се замисли.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари