10 часа бе затворен главния път Русе - Бяла след тежката катастрофа

2
Около 02:00 часа тази нощ движението по маршрута е възстановено
Около 02:00 часа тази нощ движението по маршрута е възстановено Снимка: razgradnews

Близо 10 часа бе затворен главния път Русе – Бяла, заради тежката катастрофата, станала между два товарни автомобила в района на гр. Две могили.

Сигнал за удар между две товарни композиции с турски регистрации е получен в ОДМВР – Русе в 16:05 часа на 7 януари. Катастрофата е станала на главния път І-5, в района на км 28+700. На местопроизшествието са пратени екипи на полицията, пожарната, спешна помощ, а впоследствие и дежурна оперативна група за извършване на оглед.

Според първоначално изяснената информация, в условията на ясно време, мокра пътна настилка, през светлата част на денонощието, влекач марка „Рено“ с прикачено полуремарке, управляван от 42-годишен мъж, се е движел в посока от град Русе към град Бяла, предприел е маневра и е навлязъл в лентата за насрещно движение, при което се е блъснал с насрещно движещ се в посока Русе друг влекач „Рено“ с прикачено полуремарке, управляван от 53-годишен мъж. В резултат на ПТП е загинал 42-годишният, а другият водач е настанен в Университетската болница „Канев“ в Русе, с различни травми.

Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, довели до катастрофата. По случая е образувано досъдебно производство. На двамата водачи са взети кръвни проби.

Заради произшествието движението по главния път в участъка бе затворено и екипи на полицията организираха обходни маршрути за леките превозни средства, а товарните изчакваха.

Около 02:00 часа тази нощ движението по маршрута е възстановено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари