Тръгна делото за убийството в Николово

0
Подсъдими са двама ученици – Николай и Деян, които вече са пълнолетни
Подсъдими са двама ученици – Николай и Деян, които вече са пълнолетни Видео: Кис 13

В Русенския окръжен съд дадоха ход на делото за убийството на 60 годишен таксиметров шофьор извършено през март миналата година в село Николово.

Подсъдими са двама ученици – Николай и Деян, които вече са пълнолетни.

Днес се проведе разпоредителното заседание по делото. В началото съдът се произнесе по молбите с които се завеждат граждански искове за по 150 хиляди лева за неимуществени вреди от страна на роднините на убития.

Те ще бъдат разглеждани заедно с наказателното дело, но без исковете срещу родителите на подсъдимите. Имаше искане за един от обвиняемите, делото да се гледа по съкратената процедура, но защитата на Деян Цветанов и прокуратурата бяха на друго мнение.

Въпреки че по съкратената процедура крайното наказание може да се намали с 1/3, адвокатът на Деян Цветанов Людмил Павлов е категоричен, че това означава признаване на убийство, в което според него, Деян Цветанов не е участвал. Съдът обаче отхвърли искането производството да се прекрати и да се върне на прокуратурата поради липса на конкретика кой подсъдим в какво е обвинен. 

Следващото заседание по делото, когато ще започне да се гледа по същество, ще бъде на 26 март в Окръжния съд в Русе. В продължение на 3 дни ще бъдат изслушани всички свидетели и експерти.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари