Започва делото срещу убийците на таксиметровия шофьор

0
Двама непълнолетни убийци застават пред съда в Русе
Двама непълнолетни убийци застават пред съда в Русе

Дело срещу двама непълнолетни убийци започва в Окръжния съд в Русе.

Обвинението срещу Деян Ц. и Николай В. е за това, че на 14 март м.г. около 4,30 часа сутринта в село Николово убили таксиметровия шофьор Валери С.

Делото ще се гледа в три последователни дни – днес, 26 март от 9.30 часа, на 27-и и 28 март, съобщава TVN.

Николай и Деян са обвинени в обир и последвало убийство на таксиметровия шофьор Виктор М. на 14 март т.г. Кървавото престъпление беше извършено в ранните часове на деня в района н с. Николово. Във фаталната нощ Деян и Николай тръгнали с намерението, каквото ще да става, да ограбят някого. Подготвили се предварително. Първоначално с тях имало още един младеж, но като разбрал „твърдите“ им намерения, се отказал и напуснал групата.

Младежите наели таксито от стоянката край покрития пазар до Товарна гара. Нарочно избрали по-възрастен шофьор, за да могат по-лесно „да се оправят“. Когато стигнали в Николово, заплашили водача и поискали да им даде портфейла си. Той обаче отказал и тогава получил първия удар с нож. Излезли от колата и схватката продължила навън. Там Николай нанесъл смъртоносните удари.

И Николай, и Деян са били известни на органите на реда с предишни свои прояви още като малолетни. Преди 4 години единият е участвал в грабеж на пари от малолетно лице, а другият – в кражби. По време на следствените действия стана ясно, че двамата са били под влиянието на наркотици, приети със значително количество алкохол. Ако бъдат признати за виновни, законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор, той като към момента на престъплението и двамата са били малолетни.

Преди началото на делото таксиметрови шофьори ще проведат шествие с искане за отговаряща на тежестта на деянието присъда на двамата тийнейджъри. Според тях, формулировката на обвинението за престъплението трябва да се промени от грабеж, с последвало убийство на предумишлено убийство. Паралелни протести се подготвят и в други градове на страната.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари