Д-р Симеонов: Убеден съм, че Дунав няма да изпадне

0
С Веско Великов никога не сме били приятели
С Веско Великов никога не сме били приятели Видео: Канал 3

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов даде специално интервю за предаването „Спорт в обектива”, в което говори за ситуациите в отбора, за това как се е разделил с предишния наставник Веселин Великов, който изведе състава от участие в Трета лига до класиране за квалификациите в Лига Европа.

Той отговори защо си е тръгнал от „драконите” и имал ли е намерение д-р Симеонов да напусне клуба, предава Канал 3.

Има промяна в стила, но не мога да кажа за играта. Фактът, че резултатите все още не са в наша полза, е редно да не взимам никакво отношение и да изчакаме да си работи г-н Орачев. Винаги сме търпяли критики за начина на игра. Аз лично някои съм ги приемал, други не. Важни са били резултатите. Когато те са били добри, сме приемали всичко, но идва момент, в който те се променят и сме длъжни да вземем тези мерки. Орачев е много добър треньор и ще се справи със ситуацията.

С Великов никога не сме били приятели заради позициите, които имаме. Винаги сме имали нормални отношения. Аз го познавам прекалено добре и за тези 3 години съм успял да използвам всичките му добри качества и да управлявам тези, които не са толкова добри. Фактът са резултатите. Г-н Великов имаше много добър екип. Треньорската смяна трябваше да стане още лятото. Веско Великов за трите години в Дунав си избра времето, в което сам да си тръгне от клуба. Това, че той коментира после, че не е дал оставка, ние я публикувахме на сайта. Великов се притесни, че нямаше да му бъдат платени компенсанциите, но нямаше да постъпим никога така с човек, с който три години сме работили. Всичко е изчистено между нас.

Няколко пъти съм на ръба. Изключително ми е трудно в момента и с ремонтните дейности. Стадионът ни костваше много средства и нерви. Сроковете не се спазват, каквито и договори да имаш. Много тежка есен за резултатите, за ремонтните работи и финансовия ресурс, който трябваше да вложим. Финансово засега нямаме проблеми, но това се на малкия брой премии, които сме изплатили. Надявам се, че в мача с Левски за Купата да ни протече, така че да може да се поздравим с краен успех. Искам тази победа, за да имаме за какво да мечтаем пролетта, иначе битката за оцеляване ще ни смаже психически. В един мач в един бараж се свършва всичко. Искам да намеря човек, който да се грижи за Дунав, поне колкото мен, а дори по-добре. Моето място не е във футбола, защото си имам професия. Страшно я жертвах заради футбола, което е грешка в житейски план.

След април месец ще почне основен ремонт на терена и съм сигурен, че ако Дунав си запази мястото в А група, догодина няма да има оправдание за лоши бази и градски стадион. Общината е предвидила ремонтни дейности и ако ремонтът се случи, стадионът в Русе ще бъде едно прекрасно съоръжение”, каза д-р Симеонов. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари