Turkish Airlines за злощастния полет в София: Тече разследване, имало е технически затруднения

0
Турски самолет със сериозен технически проблем кацна аварийно на летището в столицата
Турски самолет със сериозен технически проблем кацна аварийно на летището в столицата Снимка: БГНЕС / архив

Уточняват, че са извършени всички проверки и поддръжки на машината​

На 6 февруари полет ТК1030 на Turkish Airlines се връща в София малко след излитането си заради технически затруднения на системата за управление. Това е официалното становище за полета от 6 февруари с Turkish airline.

Припомняме, че турски самолет кацна аварийно на летище София. Машината е имала сериозен технически проблем. Данните от платформата FlightRadar показват, че след като излита, самолетът рязко губи скорост, прави завой около София и се връща на аеропорта. Пътниците разказват, че екипажът им е съобщил, че има технически проблем и може да се наложи аварийно кацане.

Ето какво гласи още становището:

Пилотите на борда правят необходимите по правилата на международната авиация съобщения към пътниците. Съобщението „Brace for impact“ също е част от протоколите, спазвани от пилотите.

Самолетът се приземява успешно в София.

Тече разследване за възникналия технически проблем със системата за управление. Всички необходими проверки и поддръжки на машината са извършени на време и отговарят на техническите стандарти.

За Turkish Airlines:

Основан през 1933 г. с флотилия от пет самолета, днес Turkish Airlines, член на Star Alliance, разполага с 354 пътнически и товарни самолета и полети до 319 дестинации по целия свят, от които 269 международни и 50 вътрешни линии.

Повече информация за Turkish Airlines може да намерите на официалния уебсайт на компанията www.turkishairlines.com или в социалните ѝ профили във Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn и Instagram.

За Star Alliance:

Star Alliance е основана през 1997 г. като първата изцяло международна асоциация за авиолинии, за да предложи достъп, признание и безпроблемно обслужване на всеки международен пътник. Редица награди, сред които „Air Transport World Market Leadership Award“ и „Best Airline Alliance“ от Business Traveller Magazine и от Skytrax, доказват, че асоциацията се приема добре на пазара. Членове на асоциацията са: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Сора Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, ТАР Portugal, Turkish Airlines, THAI и United. В момента мрежата на Star Alliance предлага над 18 800 ежедневни полета до 1317 летища в 193 страни. Повече информация за StarAlliance може да намерите на официалния уебсайт www.staralliance.com.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари