Съдии въведоха в света на правото русенски гимназисти

0

Ученици от ІХ, Х и ХІ клас на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ - Русе посетиха Съдебната палата

Съдия Явор Влахов и съдия Кристиан Гюрчев от Районен съд – Русе ги посрещнаха в съдебна зала № 1, за да ги въведат в света на правото.

Още преди началото на лекцията, младежите бяха приветствани с добре дошли лично от Председателя на съда госпожа Елена Балджиева. След това съдия Влахов им разясни принципа за разделението на властите, структурата на съдебната система, видовете дела, които се разглеждат в съда и разликата между тях. Нагледно беше показано кой къде застава в съдебната зала. Младежите искаха да узнаят как се става съдия в съда. Съдия Гюрчев разясни пътят, който трябва да бъде изминат, за да може юристът да работи като съдия, за ролята на съдията, прокурора и адвоката, както и за тежестта на доказателствата във всяко съдебно дело.

След като двамата съдии отговориха изчерпателно и на останалите въпроси, на финала всеки ученик получи Конституция на Република България и различни образователни брошури от Висшия съдебен съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -15
    1
    Иван Петров
    Деца, питайте съдия Гюрчев на коя банка трябва да застане ищеца и на коя ответника ? Питайте го този основополагащ елементарен въпрос, щото до вчера той не знаеше.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари