Премахват екостикерите

3
Това съобщиха от МТС
Това съобщиха от МТС

Това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ предприе действия за промяна в Наредба 32, с която бяха въведени еко стикерите при преминаването на годишен технически преглед на пътните превозни средства, съобщиха от транспортното ведомство. 

Поставянето на отличителен стикер на предното стъкло оскъпява и утежнява процедурите при преминаването през пунктовете за проверка за техническа изправност, сочат мотивите на предложението. 

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и министъра на електронното управление Божидар Божанов с предложение МВР да направи законодателни промени и в Наредба I-45.

С този акт транспортният министър цели да бъдат предприети едновременни действия от администрациите в двете наредби, свързани с поставянето на стикери на автомобилите при първоначална регистрация и преминаване на технически-преглед.

С едновременната промяна в двата нормативни акта, може да отпадне лепенето не само на еко стикерите, но и на знака, който се поставя в МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Cobra
    Това беше инициатива в правилната посока като идея, но половинчато и формално, типично по български изпълнена и неработеща на практика. Трябва да има някакъв контрол над силно замърсяващите автомобили. Направиха се стикери, но не се спряха от движение замърсяващите коли. И сега виждам всеки ден обилно пушещи с черен дим коли в София. Някои пушат наистина прекалено и неприемливо. Така и не се изработи механизъм да бъдат спрени. Хората в чужбина отдавна взеха мерки и въздухът им е чист. Само ние тук дишаме саждите и после се чудим защо сме с белодробни и не само заболявания.
  • 12
    1
    харакири
    Най после, поредната бюрократична измишльотина отива в архива. Защо, обаче, винаги трябва да го разбираме по трудния начин. Но една година Н.В. ДЪРЖАВАРА просто си лапаше.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари