Отоците при сърдечни болести се различават от бъбречните

0
По-трудно е човек да се избави от бъбречните отоци, тъй като бъбречната недостатъчност не се поддава лесно на лечение
По-трудно е човек да се избави от бъбречните отоци, тъй като бъбречната недостатъчност не се поддава лесно на лечение

Причините за отоците могат да бъдат различни

Отоците заради проблеми със сърцето възникват тогава, когато то престане нормално да изпомпва кръвта. В резултат на това възниква {тапа, запушване” на пътя към сърцето. Кръвта се събира в съдовете и застоява там, разкрива zdrave.to

Заради гравитацията този процес в най-голяма степен е изразен по краката, тъй като кръвта в тях се събира не само заради влошената работа на сърцето, но и защото силата на тежестта дърпа течността надолу (затова дори и здрави хора след цял ден на крак може да получат отоци).

Сърдечните отоци започват от най-долната част на тялото: отначало отичат стъпалата и ходилата, след това глезените, по-нататък отокът стига до коляното и дори по-нависоко.

Тези отоци са по-изразени вечер, отколкото сутрин. Тъй като човек цяла нощ се намира в хоризонтално положение, течността се е "разнесла” по цялото тяло. Такива отоци се лекуват с диуретици и подобряване на сърдечната функция.

За бъбречните отоци има съвършено различни причини. Белтъчините в нашата кръв имат специфична функция - задържане на течности вътре в кръвоносните съдове. При заболявания на бъбреците и развитие на бъбречна недостатъчност, с урината се губи по-голямо количество белтъчини от кръвта, а също така възникват различни водно-солеви нарушения.

В резултат на това, останалите белтъчини не могат да удържат течността в съдовете и тя започва да "прониква като капчици пот” през техните стени. Отначало това се случва на най-нежните места, например около очите. След това се разпространяват по цялото тяло

Такива отоци се засилват сутрин след приема на солена храна.

По-трудно е човек да се избави от бъбречните отоци, тъй като бъбречната недостатъчност не се поддава лесно на лечение. Казано накратко: бъбречните отоци тръгват отгоре-надолу, а сърдечните - отдолу-нагоре. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари