Какво разказват съучениците на момчето, което отиде с газов пистолет на училище

1
Според тях той е имал агресивно поведение и е бил отстраняван
Според тях той е имал агресивно поведение и е бил отстраняван

Според тях той е имал агресивно поведение и е бил отстраняван

В петък стана ясно, че дванадесетокласник от Френската гимназия в София е влязъл в час с газов пистолет. След проверка на полицията се оказа, че момчето има разрешително за притежание на оръжие.

Негови съученици публикуваха в социалните мрежи своя позиция. В нея те твърдят, че това не е първият случай, в който момчето влиза въоръжено в час, както и че има проблемно поведение.

Според разказа на младежа, седял зад въоръжения, той влязъл в часа, седнал на чина и започнал да си рови в раницата, предаде NOVA.

"Обърна се, извади нещо и видях с крайчеца на окото си, че си рови в шапката. Вече беше преместил другото в раницата. Мъгляво ми е, не съм сигурен за момента, когато видях оръжие. Поисках да изляза до тоалетна, защото изпаднах в паника. Същевременно друг съученик вече беше излязъл и ме прикани да дойда с него до ръководството, за да ги информираме", спомня си той.

Съучениците споделят, че момчето многократно е давало индикации за лични проблеми и особености в поведението си. "Пречи на работата в час още от миналата година, агресивен е и се държи неадекватно. Този проблем беше неглижиран доста дълго и се чувстваме несигурни в учебната среда. В конкретния час не ни е заплашвал, но ни притесни скришното зареждане на пистолета. Той не знаеше, че ние знаем, докато не дойдоха да го изведат", разказа очевидка. И допълни, че е чувала, че младежът и друг път е носел ножове и боксове.

Друга негова съученичка твърди, че има информация за лични проблеми на момчето с доста хора. Според младежите в края на декември той е бил отстранен след съвет, но не знаят защо.

Директорът Емилия Богданова споделя, че няма причина за притеснения, защото достъпът до гимназията е ограничен. "Има турникети, децата влизат с карти. Ученикът е отстранен от училище с моя заповед. С него се работи от около година по емоционално нестабилното му поведение. Нямам отговор от семейството и социалните служби, които съм уведомила. Още от ноември ученикът е с предупреждение за преместване. Това е първият случай, в който е отстранен. Не получихме никакво съдействие от страна на родителите. Три пъти сме писали до социалните, но и оттам няма никаква реакция. Нямам право да го преместя, защото е в 12 клас. От два дни родителите се опитват да му намерят ново училище, но не успяват. Ако те все пак присъстват на педагогическия съвет, той може да мине на индивидуално обучение", обясни Богданова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Гошо куче лошо
    Започваме с оценка по поведение. Като натрупа достатъчен брой нарушения и очевидно друг начин няма, го местят във военно училище на пълен пансион. Там бирата е друга. След 2 г. ще излезе като домашна котка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари