Какво е да си съдия научиха осмокласници при посещението си в Окръжен съд - Русе

4
Съдия Чокоева покани трима доброволци да облекат тоги и да влязат в ролите на адвокат, прокурор и съдия
Съдия Чокоева покани трима доброволци да облекат тоги и да влязат в ролите на адвокат, прокурор и съдия Снимка: Окръжен съд - Русе

Съдия Чокоева покани трима доброволци да облекат тоги и да влязат в ролите на адвокат, прокурор и съдия

На посещение в Окръжен съд – Русе днес бяха VІІІ А клас от СУЕЕ „Св.Константин-Кирил Философ“ Русе, а съдия Николинка Чокоева им представи магистратските професии.

Учениците имаха възможността първо да разгледат тържествената Мраморна зала и прекрасните стъклописи в нея, както и да се запознаят с историята на Русенската съдебна палата. Съдия Чокоева обясни ролята и правомощията на магистратите и адвокатите в съдебния процес и разликата във видовете съдебни дела. Тя покани трима доброволци да облекат тоги и да влязат в съответните роли. „Прокурор“ Тереза разбра какви различни функции има тя в гражданското и в наказателното производство. „Адвокат“ Виктор бе заинтригуван колко огромна е ролята му във всеки процес. „Съдия“ Айсу научи за отговорността и безпристрастността, която трябва да проявява при постановяването на съдебните актове.

Всички ученици имаха възможността да видят гражданско, наказателно и търговско дело и да разберат разликата между тях. За активното си участие в Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ те получиха удостоверение, Конституция на Република България и правно-информационни брошури, отпечатани и предоставени от Висшия съдебен съвет за целите на инициативата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Ха ха ха
    А Николинка Чокоева обясни ли на учениците, че прокурорите в Русе са уникални тъпаци? П.С. - особено Мирослав Маринов от окръжна прокУрватура :)))))
  • 0
    1
    12345
    окръжен съдия у нас е да си в някоя кирлива масонска ложа и да съдиш крайно избирателно, меко казано да играеш на зарчета съдбите на хората. на какъвто кеф го намерят и каквото споразумение му изскърца със зъби прокурватурата да одобри. и съди. съдията чудо. магистрат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари