Русенски съдия, психолог и скулптор разясняват ползата от Синята стая

2
Те бяха гости в предаването "Знание.бг" на БНТ 2
Те бяха гости в предаването "Знание.бг" на БНТ 2

Те бяха гости в предаването "Знание.бг" на БНТ 2

Председателят на Окръжен съд – Русе Николинка Чокоева, психологът Мариана Маринова и скулпторът Нина Лишовска днес бяха в студиото на РТВЦ Русе за снимките на предаването „Знание.бг“, което ще се излъчи по БНТ2, съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Темата беше съвместната инициатива за изграждане на „Синя стая“ в Русенски окръжен съд. Добрата кауза отключи вълна от съпричастност, повече за партньорите и самия проект ще разберете в предаването. То ще бъде излъчено на 21.02.2024 година от 11:00 часа по БНТ2, а повторението му - от 16:00 часа същия ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Адвокат
    Браво! В съда трябваше отдавна да се направи синя стая. Много хубава идея, децата ще спечелят от това
  • 4
    3
    Пояснение
    Тази "синя стая" се нарича още щадяща психиката на детето стая за изслушване. Такава се направи преди доста години в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе (бившето училище Христо Смирненски, до Практикер). В развитите западни страни има специализирани детски съдилища, в които са оборудвани подобни, но много по-добри и функционални помещения, съобразени във функционален, ергономичен и психологически план с възрастта на детето. Тук нещата са като при поговорката как жабата видяла, че волът си вдига крака за подковаване, та и тя решила да направи това. Съдия и психолог да разясняват какво представлява тази стая е професионално и нормално, но какво място има скулпторът в това дело не е ясно?!
  • 1
    2
    Паралелен град
    Все едно написахте: Градът се управлява от Доктор на юридическо-сексуалните науки с висок семеен морал, неизневеряващ на първата си съпруга, обичащ семейството си (първото), неразведен, християнин (едва ли, след като е роден в арабска държава, от изветни вписани имена, но неизвестна ДНК), и града процъвтява в икономическо и културно направление. Да, ама НЕЕЕЕЕЕЕ. Градът УМИРА бе Овци. Всеки гледа да се докопа до властта, и след това да се ожени за млада, нетолкова красива, но млада колежка. Стоиловсси, Мифкофси и други, примери много.
  • 14
    1
    Айде спрете се!
    Няма ли най-после някой да разясни, че в Русе от много години ИМА т.нар. Синя стая, и тя НЕ е в съда, защото не трябва да е там!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари