Какво добавят професионалните готвачи в соса за пълнени чушки?

9
Вкъщи обикновено приготвяме заливката с жълтъци, брашно и кисело мляко, но се се получава както в елитните ресторанти
Вкъщи обикновено приготвяме заливката с жълтъци, брашно и кисело мляко, но се се получава както в елитните ресторанти Снимка: zvezdev.com

Вкъщи обикновено приготвяме заливката с жълтъци, брашно и кисело мляко, но се се получава както в елитните ресторанти

Пълнените чушки са традиционно ястие, което някои домакини приготвят с ориз и кайма, други със зеленчуци, а трети с месо и гъби.

Вариантите за плънка на пълнените чушки са стотици, толкова са и рецептите за тях, пише Актуално. Има обаче една съставка, която променя и подобрява вкуса на всички – заливката за чушките. Ако я пропуснете, може да са по-сухи, не толкова ароматни и апетитни, ще пострада и вкусът им. Домакините приготвят заливката за пълнените чушки с жълтъци, брашно и кисело мляко.

Това обаче не придава на соса вкус като на онзи от елитните заведения, нали?

Ако някога сте хапвали пълнени чушки в добро заведение, вероятно сте забелязали, че заливката за пълнените чушки е по-вкусна от тази, която приготвяте у дома. Къде се крие тайната – в начина на приготвяне, в съставките? Ще ви разкрием загадката какво добавят професионалните готвачи в заливката напълнените чушки, за да станат божествени.

Тайната съставка за заливката на пълнените чушки на професионалните готвачи

За да придобие сосът за заливката за пълнените чушки уникалният вкус, познат от добрите ресторанти, не пропускайте да му добавите тайната съставка на професионалните готвачи. Те споделят, че използват галета за своите сосове, за да ги сгъстят, вместо брашно. Друга важна подробност е, че често галетата е приготвена от самите тях и овкусена. Това придава на соса уникалния характер и незабравим вкус, за който се чудите как се получава.

Как да си приготвите галета – тайната съставка за заливката за пълнени чушки на професионалните готвачи

Приготвянето на галета в дома ви е лесно и ви помага да не изхвърляте стария хляб, тоест не само се наслаждавате на вкуса, но и пестите. Отделете стария хляб, който е започнал да се втвърдява, но е без следи от мухъл и без неприятна миризма. Пригответе галетата, като този път добавите и любими подправки. Те ще допринесат за още по-отчетливия, различен и съвършен вкус на заливката за пълнените ви чушки.

Опитните шеф готвачи споделят, че използването на галета е уникален начин да сгъстят сосове и да им придадат разтапящ се върху небцето вкус, който клиентите обожават и определят като различен от домашния. Използват галетата за сладкиши, супи, сосове, салати, като са напълно убедени, че вкусът се подобрява в пъти чрез употребата.

Нежна текстура, съвършен вкус, приятна гъстота – лесно и бързо е да постигнете всичко това и да приготвите най-вкусната заливка за пълнени чушки в дома си, за да се насладите със семейството си на божествено вкусно ястие, конкуриращо скъпото меню в луксозните ресторанти. С тайните, които ти развенчаваме, споделени от професионалните готвачи, ти си шеф готвачът, на който всички ще се възхищават.

Да ви е сладко!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари