Части от кралския ирландски полк ще бъдат разположени в България

1
Министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство разкри част от плановете на НАТО за страната ни
Министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство разкри част от плановете на НАТО за страната ни Снимка: © Министерство на отбраната

Министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство разкри част от плановете на НАТО за страната ни

Части от кралския ирландски полк на Великобритания ще бъдат разположение в България като част от програмата на НАТО за подсилване на източния фланг на пакта, съобщи пред Би Ти Ви министърът на въоръжените сили на Великобритания Джеймс Хийпи. След срещата подробности за разговорите не бяха дадени.

Той допълни, че те ще са част от бойна група "ръководена от Америка". Хийпи посети България тази седмица, като разговаря с министъра на отбраната на страната Драгомир Заков и заместник-министър Йордан Божилов.

Според Хийпи са планирани съвместни учения на български, британски и американски военни през следващото лято. Той твърди, че в дългосрочен план НАТО е помолила Италия да установи засилено присъствие в България с бойна група за засилена бдителност. "Кой ще бъде част от тази бойна група дългосрочно все още не е потвърдено", казва Хийпи.

Към момента България е една от малкото страни от Източния фланг на НАТО, в която няма засилено присъствие на части от алианса. При предишния министър на отбраната Стефан Янев се говореше, че тази роля ще се изпълни от батальонна бойна група под българско командване, която ще бъде подсилена частично от военни от други страни на НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    до 2
    Викаш да ни окупират едните, че да не ни окупират другите. Бе ти си интелектуалец. В Симеоново ли си учил или в Харвард? То не, че другаде също няма идиоти, ама посочените са пословични. В Унгария или Австрия защо няма натовски войски, че да ги пазят от окупация?
  • 1
    4
    до 2
    Леко бъркаш Русия със СССР.
  • 6
    3
    българин
    Векове наред кралството е било на страната на турската империя. Сега отново и пак е против България.
  • -5
    2
    До Петър под № 1
    Ще са тук, за да гарантират, че Русия няма за втори път да ни окупира и за да гарантират, че Русия няма за пореден път да нападне България. Докато на 03 март 1918 година Русия капитулира пред България и съюзниците с Брест-Литовския мирен договор, то през септември 1944 година вероломно обявява война на България, напада ни и ни налага един мракобесен комунистически режим. Затова всеки, който може да ни помогне е добре дошъл.
  • 4
    1
    Петър
    Що тук?Това не е тяхната родина
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари