Асен Василев: Нямаме 121 гласа към този момент

1
Финансовият министър в оставка отрече информацията, че сметките на руското посолство са запорирани
Финансовият министър в оставка отрече информацията, че сметките на руското посолство са запорирани Снимка: bTV / стоп кадър

Финансовият министър в оставка отрече информацията, че сметките на руското посолство са запорирани

Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет в това правителство“, каза министърът на финансите и проекто министър-председател Асен Василев пред журналисти, предаде bTV 

„Управленската програма върви на финални консултации с депутатите. Очакваме по-късно следобед да я направим публична.

Той коментира, че най-важните задачи на депутатите преди да излязат в лятна ваканция е да се извършат структурните реформи по коалиционното споразумение и да се приеме закона за КПКОНПИ, както и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията.

Василев припомни, че ако нямат подкрепа за нов кабинет, мандатът ще бъде върнат неизпълнен на Румен Радев.

По-рано през деня Тошко Йорданов от ИТН заяви в Народното събрание, че сметките на руското посолство са запорирани. Асен Василев отрече това твърдение.

„Няма запорирани сметки. Има превод към руското посолство, който попада директно под санкциите на европейската комисия. Руското посолство е поискало дерогация, тя се консултира с Европейската комисия и когато получим становище за този превод, ще предприемем мерки“, каза Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    fekal asen
    Към този момент не сте купили още депутати, не сте ги натиснали чрез службите и посолсвото на сащ ви диша във врата, че не сте изпълнили указанията им, че България трябва да не е за българите и правите ОПГ за покупки на депутати! Вие сте чужденци за България и трябва да бъдете изгонени от България, защото сте агенти/шпиони на сащ, прокарвате в България интересите на сащ срещу интересите на България, средащате се със сащническия посланик, което очевидно говори за шпионаж и намеса в политиката на България! лена да каже сега колко получават политиците и властимащите от сащ?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари