Николай Денков "назначи" Асен Василев за вицепремиер след ротацията

0
Премиерът намекна за втори вицепремиер в лицето на финансовия министър
Премиерът намекна за втори вицепремиер в лицето на финансовия министър

Премиерът намекна за втори вицепремиер в лицето на финансовия министър

Седмици преди да сдаде премиерския пост заради договорената ротация Николай Денков за пореден път отговори на живо на въпроси на гражданите във Фейсбук. Той обяви, че управляващите ще действат, както са се разбрали в самото начало - Мария Габриел ще оглави Министерския съвет, а самият Денков ще заеме вицепремиерско кресло, пише вестник СЕГА.

Премиерът подсказа, че има вероятност Асен Василев също да стане вицепремиер. Това е старо предложение на ПП-ДБ, а сега виждам, че ГЕРБ-СДС сами го лансират, обясни акад. Денков.

Ръководителят на изпълнителната власт заяви, че двамата с Мария Габриел ще имат решаваща дума за това дали има министри за смяна. Ще има промени в състава на МС само ако и двамата сме съгласни, подчерта Денков. От думите му се разбра, че доколкото зависи от него, екипът трябва да продължи в същия състав. Няма да оценяваме медийни изяви, а свършената работа, изтъкна премиерът.

Денков коментира, че и Никола Минчев от ПП, и Атанас Атанасов от ДБ са добри кандидати за поста председател на Народното събрание след ротацията. Изборът зависи от това какви политически задачи ще поставят и какви кадрови решения ще вземат формациите в коалицията ПП-ДБ, посочи министър-председателят, като предположи, че Минчев може да оглави партийната листа за предстоящите догодина избори за Европейски парламент.

Акад. Денков смята, че за членове на Конституционния съд е добре да се издигат и състезават кандидати, които са професионалисти и не са партийно "обременени".

Неофициално вече се лансират имена, като сред спряганите кандидати на ПП-ДБ е съдия Белазелков, бивш член на ВКС. ГЕРБ може да заложи на Десислава Атанасова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Sтанко
    Тая хлебарка без душа защо я показвате - да плашите децата само???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари