МЕДИКА кани русенци да създадат градинка с посвещения

0
Ще бъдат засадени рози, които ще бъдат осигурени от болницата
Ще бъдат засадени рози, които ще бъдат осигурени от болницата

Ще бъдат засадени рози, които ще бъдат осигурени от болницата

Сутринта на 11-ти май 2024 г. (събота) Лечебни заведения „МЕДИКА“ с помощта на благодарни пациенти ще създадат първата в Русе розова градинка с посвещения. Инициативата цели да даде възможност на обществото да засвидетелства своята признателност към лекарите, медицинските сестри и останалите здравни специалисти, които със своите знания, умения и съпричастност лекуват и спасяват човешки животи, съобщиха от лечебното заведение.

"Често хората показват своята признателност и топли чувства като подаряват цветя. Те са традиционен дар и съпътстват целия ни живот. Съпроводени с мили думи, те стават още по-специални. Изборът на ръководството на МЕДИКА да бъдат засадени рози не е случаен. Той е продиктуван от символиката, която това цвете носи. Освен, че розата е емблема на България, тя се асоциира с любов, красота и здраве, а любовта е чувство, без което медиците не биха могли да бъдат успешни и да понесат болката, с която се срещат всеки ден".

Мястото, избрано за начинанието е до обновения парк пред сградата на МЕДИКА с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ №35. Засаждането на розите ще се извърши от 10:00 до 11:30 ч. като цветята и табелките, върху които желаещите ще оставят своите послания с признателност, ще бъдат осигурени от болницата. Всеки, който желае да се включи в инициативата е добре дошъл!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Учудена
    “МЕДИКА кани русенци да създадат градинка с посвещения. Ще бъдат засадени рози, които …………..ще бъдат осигурени от болницата”?????!!!!!
  • 4
    9
    Потърпевша
    Направете Мемориал на убитите там!
  • 3
    8
    Елия
    Кога ще направите градинка в памет на починалите благодарение на тази болница.Сигурна съм че ще е поне 2 пъти по голяма от тази.
  • 0
    7
    Показателно
    Инициативата е перфектна, а и искат да ни покажат, е това е един двустранен процес. Лекарите, сестрите и целият персонал на болницата заслужават уважение. Бил съм техен пациент, мои близки също бяха техни пациенти. Благодаря на всички. Естествено това засаждане на цветя е един много малък жест, с който ние можем да засвидетелстваме нашето уважение. А е и много срамно, ако не поемем подадената ръка. Именно от болницата ни подават ръка, само един истински простак и неблагодарник не би поел ръката и да я остави във въздуха. Надявам се, че в този град все още има хора.
  • -1
    6
    до 5
    А ти нещо да рече по статията?!? И ти си от тези, които оплюват всяка добра инициатива, а може би си антончо или сара, еврейчетата, които плюят всичко у нас и са едни от най-големите антисемити тука, барабар с монката леви! А сайта си го следя, защото съм русчуклия, за разлика от русенци като теб! А русчуклии навремето, преди да напълните града, живеехме задружно с арменци, евреи, турци! Ще се задавите в собствената си злъч от злобата, която ви изпълва
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари