Шестима учители и директори получават отличието „Неофит Рилски“ в Русе

4
Церемонията ще се състои на 21 май в зала „Свети Георги“
Церемонията ще се състои на 21 май в зала „Свети Георги“

Церемонията ще се състои на 21 май в зала „Свети Георги“

Шестима учители и директори на учебни заведения от русенско ще бъдат удостоени с най-престижното почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Призовете ще бъдат връчени на преподавателите от областния управител Драгомир Драганов, началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева, председателя на Общинския съвет академик Христо Белоев и представители на ръководството на Община Русе. Церемонията ще се състои във вторник /21 май/ от 14:00 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. Предвидена е и кратка музикална програма с участието на ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, съобщават от Областната администрация.

Предложенията за наградените са направени от РУО, учителските синдикати и работодателските организации в системата на образованието. Удостоените с наградата „Неофит Рилски“ тази година са: директорът на СУ „Васил Левски“ Мария Иванова-Тодорова, директорът на ОУ „Ангел Кънчев“ Жулиета Чавдарова, директорът на ОУ „Отец Паисий“ в гр. Мартен Блага Найденова, директорът на Детска градина „Незабравка“ Милослава Колева, д-р Миглена Дамянова-Радойска, която е старши учител по философия в МГ „Баба Тонка“, както и директорът на Центъра за ученическо, техническо и научна творчество Велислав Йончев.

Отличието е учредено през 1996 година и по традиция се връчва в дните около един от най-обичаните български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Наградата на името на „патриарха на българските учители и книжовници“ се присъжда на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието. Наградата няма материален характер. Целта ѝ е да насърчи устойчивото и иновативно училищно и предучилищно образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 26
    6
    Русенец
    Тази Милослава Колева /"Незабравка"/ не е завършила предучилищна педагогика. С големи протекции стана директор. А какви са точно заслугите и ???
  • 23
    5
    Anton
    Ужас,и двете училища са абсолютни дупки,сьс шефове,тъпаци,много ниско сме паднали!
  • 2
    4
    Милко до Мира
    Децата ми са в Левски и съм доволна. Статията е за личности а не за училище коментирай тях колкото искаш но не и самото училище!
  • 35
    3
    Бивш
    Малее, помакинята Жужа, която закри училището в Бъзън и Блага- ракията ! Докъде е стигнала ''Малката Виена'' ? Падение !
  • 0
    2
    До Мира
    Този начин на изразяване и правопис къде ги научи?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари