АПИ: Участъкът със свлачището на АМ "Струма" е проверяван преди две седмици

0
Правим всичко възможно за 2 май да бъдат пуснати поне две от лентите на платното в посока София, подчерта инж. Стоян Николов
Правим всичко възможно за 2 май да бъдат пуснати поне две от лентите на платното в посока София, подчерта инж. Стоян Николов Видео: NOVA

Правим всичко възможно за 2 май да бъдат пуснати поне две от лентите на платното в посока София, подчерта инж. Стоян Николов

Какво е причинило падането на подпорната стена на 16-ия километър на магистрала „Струма”. Проверяват ли се периодично тези съоръжения и кога блокираният от земната маса участък от скоростния път ще бъде пуснат изцяло? Темата в „Интервюто в Новините на NOVА” коментира членът на УС на АПИ инж. Стоян Николов.

В момента е направена организация да се отстранят падналите на платното земни маси. Правим всичко възможно за 2 май – ако магистралата не функционира пълноценно, то поне две ленти от нея, активната и изпреварващата в посока София да работят. Ако се наложи, че има някакви действия в аварийната лента, но няма да затрудняваме движението”, заяви инженер Николов.

По думите му сега предстои обследване на района, за да се види какви са причините за свлачището. „Предполагаме, че голямото количество дъжд през последните две седмици и преовлажняването на почвата, са довели до свличането на земната маса”.

По думите на инженер Николов докато не се разчисти участъка – не може да се каже категорично какви са причините за инцидента. „За качеството на строителството не мога да кажа все още нищо. След като се направят съответните изпитвания – това ще бъде установено. От гледна точка на прегледа – категорично не може да е имало лош преглед, тъй като се правят ежемесечни проверки на всякакви подобни съоръжения. Така че, ако е имало проблем, е щяло да се сигнализира и да се предприемат съответните мерки. Последният преглед на това съоръжения е бил преди около две седмици. Не е имало никакви констатирани нарушения в конструкцията или дефекти”, посочи той.

Инженер Николов подчерта, че е „малко необичайно, че тази стена е паднала, без да покаже каквито и да било признаци, че има проблем”. „Това е малко форсмажорно обстоятелство. Нека хората не се притесняват. Обикновено, когато има някакъв проблем – той се вижда. Има пукнатини по конструкциите. Така че не очаквам да се повтори такъв случай”, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    ммм дааа
    некадърници!!!!! Добре, че поне този път няма пострадали
  • 9
    1
    Дгд
    И как го провериха? Минаха с колата, видяха че е там и си заминаха. Нагли дебили
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари