Мария Захарова: Управляващият режим в България опитва да преформатира Деня на победата в „Ден на Европа“

2
Подобна линия на българските власти не намира подкрепа сред съзнателната част от обществото, коментира дипломатът
Подобна линия на българските власти не намира подкрепа сред съзнателната част от обществото, коментира дипломатът Снимка: БГНЕС

Подобна линия на българските власти не намира подкрепа сред съзнателната част от обществото, коментира дипломатът

Управляващият режим в България се опитва да преформатира Деня на победата в „Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това се посочва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова във връзка със събитията в България по повод 79-ата годишнина от Победата над фашизма.

Управляващият режим се опитва по всички възможни начини да "преформатира" Деня на победата в "Ден на Европа", като напълно игнорира международните си задължения за опазване на културните и мемориалните обекти“, заяви дипломатът, цитиран от ТАСС.

Според Захарова подобна линия на българските власти не намира подкрепа сред съзнателната част от обществото. „Убедени сме, че гласът на здравия разум в крайна сметка ще надделее над невежеството на войнстващите русофоби и техните покровители“, добави руският дипломат.

Захарова подчерта, че въпреки политиката на българските власти за пренаписване на историята, страната е запазила силни антифашистки традиции, предава БГНЕС. „Това бе потвърдено от мащабните чествания по случай 79-ата годишнина от Победата, организирани от посолството на Русия в София съвместно с асоциации на руски сънародници и приятелски неправителствени организации. Централните събития под формата на митинги, които събраха стотици загрижени граждани, се проведоха на масовия гроб на съветските войници в столичния квартал "Лозенец" и на паметника на съветския освободител "Альоша" в Пловдив“, се казва в коментара.

С традиционен размах българите взеха участие в многобройни възпоменателни акции, обхващащи общо около 50 града - "Георгиевска лента", "Градина на паметта" (в рамките на която бяха засадени 70 дръвчета), "Диктовка на победата", концерт "Песни на победата", кинопремиери на руските филми за войната "Праведник" и "Въздух", шествия на "Безсмъртния полк" в градовете Бургас, Варна и Русе“, добави дипломатът.

Освен това Захарова съобщи, че не са пропуснати и поредните подли актове на вандализъм срещу паметниците на героите от Втората световна война. „В навечерието на празника нарушители счупиха плочата с надпис "Вечна памет" на мемориала на съветските и българските подводничари в с. Камчия, Варненска област, заляха с боя списъка с имената на загиналите. През нощта на 12 май беше осквернен паметникът на съветски войник на братската могила в парка в Стара Загора“, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    Преформатор 2.0
    Дори и на некъпан травестит като мен е ясно, че Маша Захарова е важен човек, чието мнение има значение и затова е отразявано в медиите по цял свят. Моето мнение е това, което няма значение, тъй като съм най обикновен смрадлив траверс и се прехранвам с тролене и лапане на буби!
  • -2
    8
    до 4
    Алоу, дигиталния! А теб кой те управлява, бе дебил? Хранениците на бай Сорос и на фондация Аденауер, които са бивши комунисти и комсомолци. Тиквата какъв е? Тати висш милиционер, той да не е бил земеделец? Плевнелиев какъв е? Комсомолски ръководител от окръжен мащаб. Да продължавам ли? Но си прав, всъщност не сме режим , а сме колония - каквото ни наредят, това правим. Унищожихме си индустрията и стопанството, половината население се изнесе, че с идиоти трудно се живее. Бягай някъде да си рефрешнеш чиповете, че само нули в тях, една единица няма. На бинарните добитъци като теб някога им викаха болшевици и до гроб верни на партията, в случая на посолството.
  • -2
    7
    Спонсор
    Факт е, че е по красива и умна от оная грозна и проста украинска патка! Чуждия език на украинката е вероятно хохолския и румънещито/циганския европеиски?
  • 4
    6
    до 2
    Ти може и да не се интересуваш, но милиони хора се интересуват, щом мнението ѝ да се публикива по медии из целия свят. Явно се чете и се интересуват от него. Ти продължавай да си гледаш там Биг Брадър или каквото дават по телевизията, пий си бирата-пикня и си блъскай главата в ръба на шкафа. Прави това, в което си добър. ==== И последен съвет имам към теб: Всеки има право да бъде тъп, но моля те, остави малко и за другите да има.
  • -16
    5
    Българин
    Мършо грозна проста и дърта, не се занимавай с България! Гледай си жалките тeроруZZшлямски отрепки и умрелия путлерчо! България плюе на жалките ви кумунярско-рушлямски мутри и да мрете в адски мъки, гнусни блядове нещастни! Слава на нашите украински братя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари