Звезди от турски сериали загубиха роднини в земетресенията

7
Известният турски актьор Еркан Петеккая и съпругата му Дидем изгубиха близки след земетресението в Турция
Известният турски актьор Еркан Петеккая и съпругата му Дидем изгубиха близки след земетресението в Турция Снимка: Hurriyet

Известният турски актьор Еркан Петеккая и съпругата му Дидем изгубиха близки след земетресението в Турция

Още първия ден след ужасното събитие двамата призоваха за помощ присъстващите и властите, чакаха с надежда да получат добри новини, пише Ретро.бг. Еркан Петеккая каза:

„Близки роднини на моята скъпа съпруга са под развалините. Не можем да се свържем с тях, моля помогнете. Аллах да ни е на помощ!“ – написа 52-годишният актьор, като изброи имената на роднините, включително 9-годишно момиченце, както и техния адрес. Но лошата новина не закъсня. Оказа се, че цялото семейство са загинали. Петеккая е сред най-големите звезди в Турция, а у нас стана много популярен с ролята си на Джихан в драмата „Твоят мой живот“.

Неговите колеги Мелиса Аслъ Памук, Угур Аслан и Чааръ Чътанак също споделиха в публикации, че имат близки, които са затрупани под руините на паднали сгради. Угур Аслан от сериала „Черна любов“ поиска помощ във видеозапис, в който каза, че не са успели да се свържат със семейството му в Хатай и смятат, че са загубили брат, сестра и племенници. Аслан каза: „Почти половината от семейството ми лежи в руини в Хатай. Всички останали оцелели казват: защо никой не ни помага?“. Съпругата на Угур Аслан е Сема Ергенекон – най-известната сценаристка в Турция, автор на култовите сериали, прославени и в чужбина – „Перла“, „Завръщане“, „Черна роза“, „Черни пари, любов“. Тя призова за подкрепа в социалните медии, но роднините им не са били спасени.

На фона на изключително тежката обстановка в Турция след опустошителните земетресения в югоизточната част на страната турските актьори се включиха активно в кампаниите, набиращи средства за справянето с щетите, кръводарителските акции и призивите за съпричастност към пострадалите. Звездите на турското кино Къванч Татлъту и Бурак Дениз бяха сред първите знаменитости, дарили солидни суми за засегнатите от природната стихия. Примерът им бе последван и от редица техни колеги, а междувременно известни артисти използваха влиянието си в социалните мрежи, за да призоват своите милиони последователи да подпомогнат спасителните акции и дарителските кампании според възможностите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари