Журналистът, замерил Джордж Буш с обувките си, сe кандидатира за депутат

0
Амбицията ми е да хвърля всички крадливи политици в затвора
Амбицията ми е да хвърля всички крадливи политици в затвора

Иракският журналист, който стана известен с това, че замери с обувки бившия американския президент Джордж Буш-младши, ще се бори за депутатско място на парламентарните избори на 12 май, предадoха БТА и Франс прес. 

"Амбицията ми е да хвърля всички крадливи политици в затвора, да ги накарам да съжаляват за действията си и да им конфискувам цялото имущество", заяви Мунтазер аз Зейди.

Той е кандидат от листата "Поход за реформи", в която фигурират привърженици на популисткия шиитски водач Муктада Садр и комунисти. Шансовете му да влезе в парламента са малки, защото е поставен на 95-о място в изборната листа на движението в Багдад. 

На 14 декември 2008 г. този мъж, който днес е на 39 години, хвърли обувките си по време на пресконференция в Багдад по бившия американски президент, който бе на прощално посещение в Ирак. "Това е целувка за сбогом от иракския народ, куче!", изкрещя тогава Зейди.

Осъден на една година затвор за "нападение срещу държавен глава на официална визита", Зейди е смятан за герой от мнозина в арабския свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари