Журналистът Петко Налбантов загина дни преди рождения си ден

0
Все още не може да се каже каква е причината, довела до катастрофата
Все още не може да се каже каква е причината, довела до катастрофата

Загиналият в катастрофата край Ловеч фоторепортер Петко Налбантов не дочака рождения си ден. В петък /25 септември/ той трябвало да отпразнува 32-рата си годишнина.

Вместо да се почерпят на весел купон, колегите му призоваха в социалната мрежа всички, които могат, да дарят кръв за спасяване на двамата им тежко пострадали в същата катастрофа колеги Любомир Янев и Светломир Генев.

Състоянието им е стабилизирано, но остава изключително тежко, съобщи прокуристът на ловешката болница, д-р Донка Минкова, съобщава вестник "24 часа".

Кървавата катастрофа стана във вторник сутринта на главен път София-Варна, в близост до ловешкото село Абланица. Екипът на БГНЕС пътувал за Велико Търново, за да отразява честването на Деня на независимостта.

Служебния товарен автомобил "Пежо Партнер" управлявал Любомир Янев, 50-годишен. Фоторепортерът Петко Налбантов седял до него вдясно, а на задната седалка пътувал операторът Светломир Генев /42/.

На първия десен завой пежото се забило челно в лек автомобил "Пежо Партнер", шофиран от 33-годишния Евгени Ташев от Трявна, пътуващ към София. Страховитият звук от удара бил чут от други шофьори и пасажери далеч преди да стигнат до двете, смачкани до неузнаваемост, возила.

Живи, но потрошени, мъжете били транспортирани незабавно в ловешката болница. Най-тежко пострадалият Петко нямал шанс за оцеляване - издъхнал в шокова зала. Лекарите продължили битката за спасяването на колегите му и на тревненеца Евгени.

Любомир Янев е с можество счупени ребра и луксация на десния крак. Същата е ситуацията и при Светломир Генев. След консулт с неврохирург била отхвърлена възможността да му се направи операция на черепно-мозъчна травма.

Счупен таз, скъсано черво и счупен долен крайник е диагнозата на Евгени Ташев. Направена му е коремна операция, информираха от болницата.

В сряда сутринта е проведена консултация и с проф. Радев, завеждащ КАРИЛ на университетската болница в Плевен. Неговото мнение било, ранените да бъдат транспортирани за УМБАЛ-Плевен, тъй като състоянието им, макар и тежко, е стабилно.

В късния следобед в ловешката болница пристигна консултант от Военно-медицинска академия, който определи как да протече по-нататъшното им лечение.

Все още не може да се каже каква е причината, довела до катастрофата, казаха пък от полицията в Ловеч.

Участниците в нея няма как да бъдат разпитани на този етап - неадекватни са и под въздействие на упойки и болкоуспокояващи.

Назначена е автотехническа експертиза, която обаче ще даде отговор едва след три месеца.

Факт е, че предните стъкла на колите не били строшени, което говорело, че са използвани обезопасителни колани.

Но пък и друго е известно: че в този участък скоростта е ограничена до 60 км.

Ако това изискване е било спазено, едва ли пораженията са щели да бъдат такива, смятат специалисти.

И Петко Налбантов щеше да отпразнува рождения си ден!

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари