Журналист: В досиетата ”OpenLux” е името на сина на конституционния съдия Константин Пенчев

0
При проучване на баща и син Пенчеви, от разследващия сайт "Биволъ" са установили, че през 2014-а година се придобили апартаменти в София на "Витошка" и на "Раковска" за 300 хил. евро
При проучване на баща и син Пенчеви, от разследващия сайт "Биволъ" са установили, че през 2014-а година се придобили апартаменти в София на "Витошка" и на "Раковска" за 300 хил. евро Снимка: Фейсбук

"Първото име, което ние публикувахме е на сина на конституционния съдия Константин Пенчев, бивш омбудсман и бивш председател на ВАС. Той има там фирма с активи за 600 хил. евро, които се появяват 2014-а година, след това се появяват и 400 хил. евро като недвижима собственост на фирмата, без да се уточнява къде"

Това съобщи пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на разследващия сайт BIRD.bg и част от екипа на "Биволъ", един от медийните партньори в проекта "OpenLux", работили по разследването на архива повече от 1 година. Разкрити са повече от 55 хиляди офшорни компании, управляващи активи на стойност най-малко 6 трил. евро.

"Биволъ" проучи над 500 млн. евро активи на български собственици - в над 250 фирми.

При проучване на баща и син Пенчеви, от разследващия сайт "Биволъ" са установили, че през 2014-а година се придобили апартаменти в София на "Витошка" и на "Раковска" за 300 хил. евро:

"Тези пари през 2014-а година си имат някакво обяснение, предполагам".

Чобанов уточни, че са изпратени писмени въпроси на Любомир Пенчев и все още очакват отговори, въпреки че е бил обещал да отговори до вчера вечерта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари