Живущи в квартал "Касева чешма" чупят колите си по безобразен път

6
Лунен пейзаж отвсякъде...
Лунен пейзаж отвсякъде... Снимка: Кадър от Bulgaria ON AIR

Живеещите в русенския квартал "Касева чешма" се оплакват от лош път до домовете си, осеян с множество дупки, в които често закъсват и чупят колите си.

Най-пресният пример със спукана гума.

Улица "Изгрев", водеща до един от крайните русенски квартали, от известно време е в окаяно състояние. Илия Канев е поредният потърпевш, който пука гума в участъка, осеян с дупки.

"При преминаване от там има една голяма дупка и по невнимание влязохме в нея и гумата замина, спука се. В последния момент, не се вижда от завоя и като се минава, гумите ни заминават, плащаме пътен данък, застраховки...", оплаква се русенецът, предава Bulgaria ON AIR.

Освен Илия има и други потърпевши от лошия път.

"Аз лично в събота спуках гума и повредих автомобил на завой, излязох от завоя, имам протокол от КАТ, моите щети ще бъдат покрити от застрахователя, който ще търси тези пари от общината", сподели Николай Йорданов.

Хората от квартала казват, че от години никой не обръща внимание на състоянието на улицата.

"С малки деца сме, те не могат да излязат на пътя, няма изградени тротоари, пътят е в много лошо състояние. Дупките са огромни, чупим си колите всеки ден", каза Христо Христов.

"Лунен пейзаж отвсякъде... Запълването на дупките не помага, защото след 2 пороя и дъждове асфалтът се отлепя и тръгва с водата по пътя", посочи Моника Иванова.

От Община Русе отговориха, че служителите на общинското предприятие "Комунални дейности" са запознати със състоянието на пътната настилка на улицата. Ремонтни дейности били предвидени при благоприятни метеорологични условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    F-off
    Хората в града чупят колите си ..чупят краката си по разбити до безобразие тротоари и като зададеш въпрос на мейла на кметчвто- получаваш пълно мълчание .... Точно с това ще го наградим и на следващите избор.....С пълна забрава ...!!!!
  • 5
    6
    Русенец
    За да оправят пътя до някое село или вилна зона, трябва някой общинар да си вземе имот там.
  • 4
    5
    Маринова
    Дай Боже да стане квартал ама още се води вилна зона или греша пишете точно .А.... мобилни имате вила и искате да стане тази местност квартал Няма нищо лошо .
  • 9
    4
    БАЙ МИТЬО
    А КАКВО ДА КАЖАТ ЖИВУЩИТЕ В СРЕДНА КУЛА. КЪДЕ СТЕ Г-Н КМЕТЕ, КЪДЕ СТЕ НОВИ И СТАРИ УПРАВНИЦИ??? ВЕЧЕ ЛАПНАХТЕ КОКАЛА И ОСТАВИХТЕ НАРОДА В КАЛТА.
  • -8
    3
    Минчо
    Касева чешма не е "квартал", а вилна зона. Направете си тротоарите сами.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари