Жители покрай границата: Полицаите са просто една мишена

0
Трагедията със загиналия полицай е засилила чувството за несигурност
Трагедията със загиналия полицай е засилила чувството за несигурност Видео: NOVA

Трагедията със загиналия полицай е засилила чувството за несигурност

Единият от мъжете, който беше задържан за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, остава в ареста. Другият, който е сочен като помагач, е пуснат на свобода, съобщиха турски медии. Българските власти все още нямат потвърждение на тази информация.

На километри от границата, където беше убит полицая, екип на NOVA разговаря с Димитър Кънев - ловец от години в района. Разказва, че с ловна пушка човек може да бъде прострелян от близко разстояние.

Кънев не крие, че ловът край границата вече не е същият заради мигрантите. „При ловуването сега нещата са по-опасни и за нас, и за животните е неспокойно. Те са в движение”, каза той.

Трагедията на браздата е засилила чувството за несигурност у хората в крайграничния град Болярово, казват от общината. От юни там вече няма граничен полицейски участък. Той беше закрит заради реформа в МВР.

Един значителен контингент от 100 човека беше преместен. Сега видимата част на охраната по границата се осъществява така, че се налага нашите кметски наместници да сигнализират за групи бежанци”, обясни зам.-кметът на Болярово Нина Терзиева.

Просто се надявам да няма други почернени семейства... Знаете ли - много е тежко. Съжалявам за момчето”, коментира кметският наместник на село Странджа Иванка Чалъмова, която живее почти до оградата с Турция. „Тази ограда няма как да спре мигрантския поток”, смята тя.

Според Чалъмова полицаите на терен технически не са добре оборудвани. „Слушала съм, че момчетата са просто една мишена”, обясни кметският наместник.

След стрелбата по граничния полицай, военният с него е чакал най-малко 15 минути подкрепление. Единствената радиостанция е останала у пострадалия полицай. Когато подкреплението приближило, от шока и ужаса, военният е стрелял по колата на колегите си, които не са пострадали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари